11 плюсів кав’ярні "Моя книжкова полиця"

11 плюсів кав’ярні "Моя книжкова полиця"

1. Приємна кольорова гамма кафе.

 «З яким кольором у вас асоціюється ця книгарня-кав’ярня» - спитала я у відвідувачки. «З синім. Тут велике вікно з синьою рамою та синій напис на дверях». Це правда. Синім кольором озивається назва кав’ярні. Синім обрамлене його око.
            2. Хороше освітлення, що підходить для читання книг навіть у вечірній час.

У кав’ярні висять лампи – «приклеєні спагеті», що обережно спускаються вниз, але голови найвищого з відвідувачів вони не зачеплять.

            3. Можна сидіти на підлозі. І буде м’яко і тепло, бо є пуфики.

            4. На дворі холодно, а тут тепло.

Але хто не зміг зігрітися, нехай візьме подушки і ковдру, вони всі біля входу, мов швейцари, чергують для вас.

            5.  До ладу організований простір: вистачить місця для столів, відвідувачів і книг.

Столики та стільчики (знаряддя для зручного споживання кави) вздовж красивого вікна і жменька стільців біля бару. Кому мало простору, але хто сміливий іти до вуличного столику, нехай бере ковдру і йде.

            6. Зручне розташування книг. Абсолютно для всіх зручне.

Ті книги, з яких варто починати пізнання світу, стоять на найнижчих полицях. Їх витягують дітки із надзвичайним задоволенням і радять батькам, що варто придбати. Книги для зрілих віком стоять вище. До деяких з них важко дотягнутися, тож є кілька драбин.

            7. Драбина – безпечна для користування відвідувачів!

Книжку допоможуть витягнути працівники «Книжкової крамниці». Якщо хтось хоче сам  ad astra per aspera, то хай не боїться: на кінцях драбини є міцні гачки, що тримають себе та вершника в безпеці. Хитається, проте надійна.

            8. Маленькі столики, стільчики для найменших відвідувачів.

Там точно татусь або матуся не сяде, але може подивитись, що там її дитинка малює. Бо на столику є олівці, фломастери і т.д. А біля столику величезна дошка з цінами на каву та можливістю домалювати квіточок та різних сонечок.

             9. Смачнюща кава з малюнком серця.

Або какао. Або чізкейк. Все, що тут є, просякнуто любов’ю до своєї справи. Відвідувачі це відчують.

            10. Приємний вибір книжок – обов’язково українського видавництва.

 Можна знайти дивні видавництва (які складаються з однієї людини), з не менш барвистою назвою «Рабарбар». Книжки, які «кочують» з однієї книгарні в іншу, та зовсім неочікуваних гостей. Тут уже підхід особистісний.

            11. Простір творчості й натхнення.

Для дітей кожної суботи о 12:00 відбуваються читанки під акомпанемент бандури. Також тут проходять презентації книжок (ніч, присвячена очікуваній книзі «Гаррі Поттер і Прокляте дитя»). До того ж організатори відкриті новим ідеям, якщо у вас вони виникають, відкрийтесь у свою чергу їм. 

P.S. Як знайти цю кав'ярню? Дуже просто, їдьте на метро до станції "Театральна" і прямуйте до вул. Пушкінської, 7. Там чекають на вас з 10 ранку і до 21:00. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення