Колодій (Масниця), або ж "Бабський тиждень" в "Мамаєвій Слободі"

Колодій (Масниця), або ж "Бабський тиждень" в "Мамаєвій Слободі"

«Мамаєва Слобода»  запрошує на козацький «Колодій» – «Масляну»!

На «Мамаєвій Слободі» також будуть проводитись народні гуляння та варитиметься в здоровезних казанах, із кількох видів круп, славнозвісна козацька каша «Тетеря», вареники з сиром, налисники, пиріжки із сиром, сирники та інші історичні страви із сира та масла, бо ж Масниця!

Головною стравою на Колодій (Масницю) будуть вареники з сиром та сметаною!

Ну і звичайно всі охочі зможуть скуштувати тут же ж зварений на відкритому вогні давній козацький хмільний напій «Мусулєс» (глінтвейн), або ж медовуху чи вишневу наливку.

Кожна  неодружена дівчина та парубок отримають на ярмарковому майдані «Мамаєвої Слободи» колодку, яку прив’яжуть до лівої руки. «Власники» цієї колодки мусять знайти дорогу до «Шинку – коса над чаркою», де на них  чекатимуть не тільки троїсті музики, але й частування та жарти веселих молодиць (всі власники «колодок» будуть частуватись слив’янкою чи вишняком, або й медовухою).

Також за бажанням, зможете гайнути вулицями «Мамаєвої Слободи» на запряжених кіньми санях чи возі, або ж верхи на коні спільно з козаком, постріляти з татарського лука, вивчити якийсь український народний танець, власноруч змайструвати ляльку-мотанку,  покатати своїх дітей на величезній гойдалці чи поторгуватись із перекупками, придбавши собі традиційні українські сувеніри на Слобідському ярмарковому майдані.  

Фольклорні колективи дівчат-козачок та дотепних молодиць допоможуть Вам відчути атмосферу середньовічної Наддніпрянщини в період святкування Колодія (Масниці) на «Бабський тиждень»!

Відсвяткуємо Колодій (Масляну) так же ж весело, як це вміли робити наші прабабусі, коли були ще дівками! 

Саме так святкували Колодій (Масницю) на наших землях ще, напевне, з доби матріархату, коли вшановували Велику Богиню Матір (Макошу). Чоловіки впродовж всього «Бабського тижня» ставали «підкаблучниками», однак не переставали бути гордими чубатими воїнами-козаками

Початок заходів на ярмарковому майдані «Мамаєвої Слободи» як 25 так і 26 лютого 2017 року о 12–00. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення