Концерт до Міжнародного дня кави

Концерт до Міжнародного дня кави

17 квітня в Будинку освіти та культури «Майстер-клас» (вул. Лаврська, 16-а) в рамках щотижневого проекту Friday Classics відбудеться концерт камерного ансамблю Art-Offertorium, присвячений Міжнародному Дню кави.

Ключовим твором концертної програми буде знаменита Кавова кантата Баха. 
Кавова кантата Баха - перший твір мистецтва, присвячений каві. Причиною для його написання став розвинутий рух в Німеччині за заборону кави для жінок. Ключова арія кантати: «Ах! Який солодкий смак кави! Ніжніше, ніж тисяча поцілунків, солодше, ніж мускатне вино!»
Жартівливий музичний твір Бах написав на замовлення кавового будинку Циммермана в Лейпцигу, ставши керівником Музичної колегії, світського ансамблю в цьому місті.
У цьому кавовому будинку Бах працював з 1729 року, і час від часу за замовленням його власника писав музику, яка виконувалася в будинку взимку. Двогодинні концерти в кавовому будинку Циммермана (Zimmermannsche Kaffeehaus) користувалися популярністю у городян. Лібрето до кантати написав відомий в ті часи німецький лібретист Християн Фрідріх Хенрік (працював тоді під псевдонімом Пікандера). Кантата була вперше виконана в середині 1734 р.
Початок концерту: о 20:00.
Ціна: 50 грн. (для пенсіонерів – 50%).

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення