Концерт класичної музики "Рівняння з невідомим" в Національній філармонії України

Концерт класичної музики "Рівняння з невідомим" в Національній філармонії України

Всі анонси від: Національний камерний ансамбль "Київські солісти"

«Київські солісти» запрошують на концерт класичної музики, де поряд з творами широко відомих класиків – Антоніо Вівальді, Вольфганга Амадея Моцарта, Антоніо Сальєрі  - прозвучить  і твір невідомого автора Іґнаціо Мара, здобутий із давніх німецьких архівів київським органістом Валерієм Михалюком. 
Можна сказати, що пізнання почина­ється з чогось  такого, що невідоме, бо з тим, що нам уже відомо, нічого знайомитися.  Але правильне і зворотнє: пізнання почина­ється з відомого (Георг Гегель)
Експерт із творчості Антоніо Вівальді Майкл Талбот вважає цикл із дванадцяти концертів «Гармонійне Натхнення»  чи не самою значимою збіркою інструментальної музики 18-го століття. А саме з концертом №11 відбулася теж «історія з невідомим» - він вважався твором В.Ф.Баха, і лише через 50 років було встановлено авторство Антоніо Вівальді. Це воістину пристрасний твір, що оспівує красу життя!  
Ім’я Ігнаціо Мара, вказане на партитурі із так званого «Архіву Баха», що потрапив до України після Другої світової війни, не знаходять жодні пошукові системи інтернету, його немає у довідниках і енциклопедіях…Його ім’я – серед композиторів Італії, Німеччини, Чехії, Польщі і Франції ХVII-XVIII століть, знайдених у нотах згаданого архіву, - можливо, неправильно записане чи прочитане…Тим загадковіше  музичне послання цього композитора для нас. 
Легка і прозора «Венеціанська симфонія» Антоніо Сальєрі «зустрінеться» у концерті зі світлою музикою В.А.Моцарта – як і невідворотно поєднані долі цих композиторів своєю епохою та міфами наступних поколінь. Свого часу Сальєрі був більш успішний  та популярний, ніж  Моцарт. Двадцятому ж століттю твори Моцарта відомі більшою мірою, аніж творчість Сальєрі. Тож рівняння з невідомим може мінятися з часом…
Серенада № 6  Вольфґанґа Амадея Моцарта відноситься до так званої «музики на відкритому просторі», із серії нічних серенад. Композитор «причарував зиму до літа»… Вершина фортепіанної творчості Моцарта – 27-мий концерт, написаний ним в останній рік свого життя. Останнім цей твір прозвучить і у концерті «Рівняння з невідомим». 
Національний камерний ансамбль «Київські солісти»
Художній керівник народний артист України Олесь Ясько

П р о г р а м а:
І відділ
Ігнаціо Мара
Концерт для альта і струнного оркестру
I.Allegro moderato II.Largo (con sordini) III. Allegro
Соліст Олександр Лагоша (альт)
Антоніо Вівальді 
З циклу концертів L`estro Armonico”(«Гармонійне натхнення») ор.3:
Концерт ре мінор для двох скрипок, віолончелі і струнних, № 11
І. Allegro II.Largo e Spiccato III.Allegro
Солісти Ольга Шелешкова (скрипка), Юрій Стьопін (скрипка), Сергій Казаков (віолончель)
Антоніо Сальєрі
Симфонія “VENEZIANA” Ре мажор для камерного оркестру:
I.Allegro assai II.Andantino grazioso III. Presto
ІІ відділ
Вольфганг Амадей Моцарт -
Серенада №6 Ре мажор (Serenata notturna) :
I.Marcia.Maestoso II.Menuetto III.Rondo.Allegretto
Концерт № 27 для фортепіано з оркестром № 27 Сі-бемоль мажор:
I.Allegro, II.Larghetto , III.Allegro
Солістка Марія Пухлянко (фортепіано)

Вартість квитків - 70-200 грн.
http://www.filarmonia.com.ua/ua.afisha?2016-03-06

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення