Концерт норвезького саксофоніста Felix Peikli Quartet

Концерт норвезького саксофоніста Felix Peikli Quartet

У рамках міжнародного фестівалю Ukraine Jazz Summer 2015! Felix Peikli Quartet (NORWAY-USA).
 “
Dig ItWayne  Shorter («Це глибоко!»Уейн Шортер) (Саксофоніст і легенда джазу).

Felix Peikli народився в Осло, Норвегія 2-го квітня 1990 року. Він розпочав грати на кларнеті з восьми років, вперше з'явився на джем-сесії в Осло Jazz Festival в 2002 році в присутності зірок джазу, таких як Joe Lovano. Felix брав участь і виграв кілька конкурсів, та отримав численні відзнаки, нагороди та призи.

У 2005 Felix виграв National Dream Prize по національному телебаченню, і з цього почалася його кар'єра. Він продовжував навчання музиці в Фосс Music HIGHSCHOOL в 2006 році, у тому ж році він отримав почесну і престижну стипендію в національному конкурсі телебачення «Kjempesjansen». 
Felix миттєво став національним символом і офіційною особою репрезентуючую мистецтво джазу.
Незабаром після цього, Felix з'являвся як на національних, так і на міжнародних фестивалях, міжнародних виставах, концертах в таких країнах, як Італія, Франція, Німеччина, Швеція, Данія, Хорватія, Великобританія.

«Talent.no» став його офіційним головним спонсором в 2007 році.

Felix працював там в тісному співробітництві з відомими артистами Jorn Hoel і Stainar Albrigsten. В 2007 році, Felix був прийнятий до Berklee College в Бостоні, де йому була надана повна стипендія.

У серпні 2010 року, відбувся його перший міжнародний тур, як керівника джаз-колектива, зі своєю групою "The Felix Peikli Quintet ". Вони виступали на таких майданчиках, як Осло Jazzfestival, TV2, NRK1, Rica Victoria,та інших.
Під час навчання в Бостоні грав з багатьома провідними фігурами в джазі, такими як Frank Tiberi, Harry Skoler, Terri Lyne Carrington, Danilo Perez, John Patitucci, Greg Osby, Joe Lovano, Dave Liebman, John Clayton, Eddie Gomez, Herbie Hancock, Jimmy Heath, Wayne Shorter, Ralph Peterson Jr, та іншими. 
New York Times описує Felix Peikli як «зірку, в основному».
І нарешті Felix випускає у травні 2014 року його довгоочікуваний дебютний альбом «Felix Peikli - Royal Flush» (Rex Entertainment © 2014) за участю Мульти Греммі басиста Markus Miller та трубача Lee Hogans.
ВІДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=IZ9aE-EOxj8

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення