Концерт Свободи у Маріїнському парку

Концерт Свободи у Маріїнському парку

3 липня, о 17:00 на відкритій сцені Маріїнського парку відбудеться концерт Вокально-інструментального гурту Командування Сухопутних військ США у Європі. Під час Концерту свободи на підтримку дружніх стосунків між Україною і США, кращі виконавці військ США представлять українському слухачеві добірку найпопулярніших і найулюбленіших американських пісень.  У якості спеціальних гостей разом з американським гуртом виступить Національний президентський оркестр України. 

Довідка: Місце постійного базування Вокально-інструментального гурту Командування Сухопутних військ США у Європі під керівництвом капітана Аарона Моріса – військова база «Зембах Казерне», розташована у місті Зембах, Німеччина. Гурт – тоді лише хор - був створений у 1963 році з метою підняття духу особового складу за допомогою музичних виступів. Дуже швидко солдатський хор завоював серця багатьох і досяг значних успіхів у зміцненні дружніх стосунків між американською спільнотою у Європі та країнами, де базуються американські підрозділи. 
 

У 1981 році солдатський хор об’єднався з інструментальним ансамблем Командування Сухопутних військ США у Європі. На відміну від музикантів, які одразу потрапляють у військові оркестри при вступі до лав ЗС, співакам, які служать на інших посадах в СВ, доводиться пройти жорсткий відбір на різноманітних прослуховуваннях, а потім – навчання вокалу, хореографії та театрального мистецтва. Ансамбль – один з лише чотирьох професійних вокально-інструментальних гуртів, що існують в Сухопутних військах США, і єдиний, який базується поза межами США. 

Ансамбль дає сотні концертів щороку. Учасники професійно працюють у різних вокальних жанрах, зокрема у таких, як поп, рок, R & B, соул, кантрі. 
Вокально-інструментальний гурт Командування Сухопутних військ США у Європі вже відвідував Україну минулого року. Гурт мав дуже успішний виступ у Львові, біля пам’ятника Шевченку. 
Вхід вільний.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення