KYIV ART FORT 2017. Пленер сучасного мистецтва

KYIV ART FORT 2017. Пленер сучасного мистецтва

З 30 квітня по 14 травня за підтримки Київської міської державної адміністрації в Києві на території Національного історико-архітектурного музею “Київська Фортеця” відбудеться культурно-соціальний проект “KYIV ART FORT 2017. Пленер сучасного мистецтва”. Протягом 15 днів просто неба, на території 1,3 га буде презентовано масштабну експозицію з художніх проектів провідних українських митців. На відвідувачів чекає насичена програма, цікава і дорослим, і дітям: виставки, презентації, екскурсії, майстер-класи, творчі зустрічі.

Все, що відбуватиметься в Київський Фортеці протягом цих днів, присвячено актуальній темі – Мистецтво між миром та війною.
Проект несе багато сенсів. Головна його задача – синхронізувати реальність та світосприйняття сучасного українця засобами візуального мистецтва, розставити правильні акценти, проаналізувати глобальні зміни у системі цінностей соціуму, проговорити важливі питання: що таке мир, що таке війна, що таке нове суспільство та його герої. Організатори проекту: cultprostir.ua, Initia Events, Zenko Foundation.

30 квітня о 15:00 відбудеться офіційне відкриття KYIV ART FORT 2017. Відвідувачі зможуть не тільки побачити живопис, скульптуру, інсталяції, але й познайомитися з їх авторами. Виступатимуть організатори та учасники проекту, розпочне свою роботу виставка проекту “Ukraine. The Best” та виставка робіт фіналістів конкурсу на здобуття Премії Анатолія Криволапа. В день відкриття також заплановано прес-тур для ЗМІ, який почнеться о 17:30.

ДЕ:
Національний історико-архітектурний музей “Київська Фортеця”
Вул. Госпітальна 24А
Метро: Палац Спорту, Кловська, Печерська

КОЛИ:
30 квітня – 14 травня
Часи роботи – 11:00 – 20:00 кожного дня.
Вхід вільний.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ЕКСПОЗИЦІЮ
Основна відкрита виставка розташується на еспланаді між Північною напіввежею та Оборонним Валом, за яким знаходиться Київський військовий шпиталь. Експозиція поділяється на декілька тематичних блоків, що пов’язані між собою. Однією з головних тем цього проекту є патріотизм, повага до країни, важливість захисту кордонів, тому першим глядача зустріне фото проект Андрія Котлярчука, що показує нам обличчя тих, хто сьогодні є справжнім, новим героєм. Ця домінанта експозиційного ряду доповнюється роботою Романа Михайлова “Кротова нора”, де художник створює Інший простір і пропонує зануритися в нього, щоб зрозуміти відчуття людини, яка перебуває на кордоні миру та війни, в сутінковій зоні. До експерименту з почуттями людини та трансформаціями, які відбуваються з нею, вдаються також представник «Школи сучасного мистецтва» художник Олексій Бурдій у проекті «Градієнт» та група GAZ у проекті «Замкнутий кут». Так само і художники Володимир Гуліч, Дмитро Дульфан, Настя Лойко та Олексій Чипігін в проекті “Алілуя” намагаються знайти мир, перетворюючи військовий підводний човен на символ любові та гармонії.

Дуже важливим питанням для українського суспільства сьогодні є збереження своїх територій, цілісність кордонів. Кримський проект “Гурзуфські сезони” кураторства Олесі Авраменко, "ТУПИК МЕСТО ПОДУМАТЬ" групи GAZ та ще одна інсталяція Романа Михайлова дають повне уявлення про ставлення українців до втрати своїх територій, про те, як вони переживають цю проблему. Відтворюючі “Гурзуфські сезони” ми ностальгуємо, ми пам’ятаємо. Пам’ятаємо, стоячи у глухому куті, де можна і варто замислитись та зробити висновки. Найтеплішим елементом експозиції є репродукції пейзажів Анатолія Криволапа, що демонструють любов українців до своєї землі, до природи, до миру. Любов до миру – серце культури та рушійна сила мистецтва.

Яскравий проект Віктора Сидоренка “Деперсоналізація”, доповнений фото проектом нідерландського художника “Амстердам”, пропонують глядачеві побачити європейські міста – як осередок єднання різних культур. Виставка робіт фіналістів конкурсу на здобуття премії Анатолія Криволапа дозволить побачити світ очима молодих студентів. А підсумує експозиційну цілісність проект «Ukraine. The Best», який презентує творчість найкращих 28 українських митців, що увійшли до однойменної книги.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ KYIV ART FORT 2017

30 квітня
15:00 Офіційне відкриття Пленеру. Відкриття виставки художників-учасників проекту “Ukraine.The Best” та виставки робіт фіналістів конкурсу на здобуття премії Анатолія Криволапа

01 травня
14:00 Екскурсія для учасників АТО (проводить Катерина Рай, мистецтвознавець, куратор, дослідник сучасного візуального мистецтва).
За попередньою реєстрацією

03 травня
11:00 Дитяча екскурсія. Проводить Олеся Авраменко — український мистецтвознавець, куратор, арт-критик, кандидат мистецтвознавства, член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України.
За попередньою реєстрацією

04 травня
11:00 Дитяча екскурсія. Проводить Олеся Авраменко — український мистецтвознавець, куратор, арт-критик, кандидат мистецтвознавства, член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України.
За попередньою реєстрацією

05 травня
18:00 Фінал художнього конкурсу на здобуття премії Анатолія Криволапа, що проводиться серед студентів художніх ВНЗ.

07 травня
14:00 Екскурсія "Між війною та життям" - територія Київської Фортеці + Пленер Kyiv Art Fort.
За попередньою реєстрацією

08 травня
14:00 Екскурсія для учасників АТО (проводить Катерина Рай, мистецтвознавець, куратор, дослідник сучасного візуального мистецтва).
15:00 Зустріч учасників проекту “Ukraine. The Вest” з учасниками АТО.
За попередньою реєстрацією

13 травня
12:00 Дитяча арт-студія (майстер-класи з орігамі, петриківський розпис, малюнок акрилом, малюнок з натури, натюрморт, ліплення з природної глини)

14 травня
Благодійна виставка-аукціон на підтримку поранених воїнів АТО та відновлення Національного історико-архітектурного музею "Київська Фортеця". Вхід за запрошеннями

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення