«Легенди нескореної зими»: перша київська презентація відвертого роману

«Легенди нескореної зими»: перша київська презентація відвертого роману

Всі анонси від: видавництво "Кальварія"

Перша київська презентація відвертого роману Сергія Ухачевського «Легенди нескореної зими»: воїн, сценарист, письменник, володар відзнаки «Золотий письменник України» Сергій Ухачевський і видавець Петро Мацкевич представлять жорсткий і відвертий роман про події на Майдані та поза ним від учасника та очевидця. Про маловідомі подвиги інсургентів та їх побут, про «героїв» антимайдану та його спонсорів. Так про Майдан 2013–14 років не писав ніхто.

Події роману відбуваються на вулицях та площах Києва, у майданівських та антимайданівських наметах, готельних апартаментах Відня та Парижу, владних кабінетах Банкової та Кремля.

А за подіями, котрі вирують у романі, стоять ще одні персонажі — політики. Для них Революція — лише розмінна монета у досягненні власних цілей. І коли майданівський народ рвонув добровольцями відстоювати цілісність України, уся політична потороч — рвонула у владу...

Два роки Сергій не міг наважитись описати життя і боротьбу там, на граніті...

Майдан пройшовся по нашому житті, як каток. Він нас змінив. Три місяці на граніті з боями, пригодами і новими друзями перевернули всю Україну, увійшли гострієм в наші долі, життя і серця і там залишились спогадом. Болючим, радісним… — різним. — сказав письменник. — Два роки я не міг наважитись описати життя і боротьбу там, на сирому граніті в далеку зиму 2013-14. Я переглянув багато літератури, в якій був описаний Майдан… Та він був тільки описаний — з пафосом, незнанням, притягнутий за вуха, з непотрібним поспіхом. Але не був ні пережитий, ні переосмислений, не видихнутий на дистанції років. Я спробував це зробити, видихнути той дух, з яким ми жили — дух революції, таким, яким він був — з його солдафонським гумором, побутом, походеньками, боями.

Сергій Ухачевський — воїн, сценарист, письменник, володар відзнаки «Золотий письменник України». Родом із Тернополя. За освітою — вчитель української мови та літератури. Працював журналістом, продюсером, PR-консультантом, кризовим менеджером і сценаристом. У минулому — «афганець», за останній період — активний учасник Майдану і АТО, після — як волонтер займався забезпеченням фронту, лікуванням бійців тощо. З першим його твором читачів познайомив літературний журнал «Тернопіль» у першій половині 90-х рр. Він відомий читачам своїми гостросюжетними романами й повістями «Пройдисвіти» (1994, 1998, 2005), «Чужа гра» (2003), «Пройдисвіти. Гра зі смертю» (2006), «Стіна» та «Осінні ілюзії» (2009), документальною книгою «Киев бандитский. Динозавры отечественного рэкета» (2002), історичним детективом «Карпатський капкан» (2015), дитячою книгою «Казка Старого Мельника» (2015) та майже автобіографічним, жорстким і відвертим романом «Легенди нескореної зими» (2016).

За його «Казкою Старого Мельника» знято фільм (триває постпродакшн) і вже розпочато екранізацію роману «Карпатський капкан». Він також є автором теле- та кіносценаріїв для телеканалів Discovery, National Geographic, Інтер, СТБ і кількох кінокомпаній.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення