Лев. Пригодницька мелодрама

Лев. Пригодницька мелодрама

2 березня в український прокат виходить пригодницька мелодрама «Лев», де головні ролі зіграли Руні Мара, Дев Патель та Ніколь Кідман. Сюжет засновано на реальних подіях.
 
Хлопчик із бідної індійської родини у п'ятирічному віці губиться на вокзалі і потрапляє до притулку, звідки його усиновляє подружжя з Австралії. Роки потому герой починає шукати свій рідний дім, використовуючи програму Google Earth та неясні спогади. Фільм заснований на реальній історії Сару Брієрлі, описаній у його автобіографії «Довга дорога додому».
 
Фільм «Лев» претендує на премію «Оскар» у шести номінаціях – за найкращий фільм, адаптований сценарій, роботу оператора, саундтрек, актора і актрису другого плану. На рахунку картини також премії BAFTA за найкращого актора другого плану і адаптований сценарій.
Головну роль у фільмі виконав Дев Патель, відомий за ролями у фільмі Денні Бойла «Мільйонер із нетрів» і серіалі «Skins». У фільмі з'являються лауреатка «Оскара» Ніколь Кідман і номінантка на премію Американської кіноакадемії Руні Мара, а також австралієць Девід Венем із трилогії «Володар перстнів».
 
Однією з головних знахідок кастинг-директорів фільму стало запрошення на роль маленького Сару 8-річного індійського хлопчика Санні Павара, який не розмовляв англійською й ніколи раніше не знімався у кіно. Він обійшов 4 000 інших претендентів на роль і миттю завоював серця глядачів та критиків. За словами преси, «талановитий акторський склад і життєствердна історія робить «Лева» захопливою подорожжю, яка обходить усі жанрові кліше».

Спеціально для фільму співачка Sia написала пісню «Never give up». Оригінальний саундтрек був створений піаністами-експериментаторами Хаушкою і Дастіном О’Хеллораном.

Компанії, які спродюсували фільм, заснували благодійний фонд #LionHeart, який разом із The Charity Network займеться допомогою 11 мільйонам бездомних дітей, що мешкають в Інді

Напередодні у столичному кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Gulliver) відбудеться допрем'єрний показ

«Лев» демонструється в українській озвучці, а також мовою оригіналу з субтитрами.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення