Літературна подія року: міжнародний фестиваль КНИЖКОВИЙ АРСЕНАЛ

Літературна подія року: міжнародний фестиваль КНИЖКОВИЙ АРСЕНАЛ

22 квітня, напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, у Мистецькому Арсеналі відкриється п’ятий, ювілейний міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво. 
Книжковий Арсенал – щорічний проект Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал», що має на меті популяризацію читання, розширення аудиторії та модернізацію культурного контексту для книговидання, посилення міжнародного обміну та підтримку самоосвіти, критичної думки, сучасної інтелектуальної, мистецької книги, міждисциплінарних досліджень і практик.
Книжковий Арсенал за 5 років досяг рівня одної з найбільш відвідуваних і популярних подій Мистецького Арсеналу. Аудиторія фестивалю за 5 днів у 2014 році склала близько 60 000 осіб. Сьогодні це найбільша подія у Східній Європі, що поєднує літературу з мистецтвом.
У програмі Книжкового Арсеналу 2015: 

·         Книжкова виставка-ярмарок за участю більш ніж 150 провідних видавництв та міжнародних, культурних партнерів; широкий вибір художньої, дитячої, non-fiction і мистецької літератури.
·         Різноманітна літературна програма, понад 200 подій для дорослих і дітей: презентації нових книг, проектів, зустрічі з авторами, дискусії, лекції, публічні інтерв’ю, читання і театральні перформанси. 
Вперше – центральна міжнародна сцена фестивалю і ярмарку – «Кафе Європа»: 40 письменників, літературних діячів та митців із 12 країн у міжнародній літературній програмі.
Партнери: EUNIC, Чеський Центр, Польський Інститут, Гете-Інститут, Французький Інститут, Австрійський культурний форум.
Серед гостей фестивалю: Карл Шльогель, Карел Шварценберг, Світлана Алексієвич, Ірена Доускова, Яцек Денель, Лідія Осталовська, Станіслав Лубєнський, Естер Кінськи, Срджан Срдич, Мілета Проданович, Михайло Пантич, Жан-Люк Утерс, Антуан Аржаковський, Алоїс Нуссбаумер, Сюзанне Шолль, Галя Аккерман, Ульріке Альмут Зандіг, Крістоф Бауер, Петр Грушка та Іветта Еллерова, Петр Чіхонь, Мюріель Зак, Мартін Содомка, Зденка Бенешова, Франсуаза Барб-Галь, Магалі Моро, Самюель Аккерман, Ілона Поланська, Петр Банков, Мавіл, Томаш Вільманський, Бржетіслав Рихлік, Тобіас Восс, Отар Каралашвілі, Ігор Логвінов, Брюно Дусе, Гай Бартелл, Олеся Здоровецька та інші. 

·         Дитяча програма. Тема: «Дім». Нові книги, читання казок і віршів, майстер-класи та ігри, поради батькам і вчителям. Також – постійний інноваційно-освітній проект Мистецького Арсеналу, майданчик для дітей та підлітків — АРСЕНАЛ ІДЕЙ

·         Спеціальна історична програма. Почесні гості: Карл Шльогель (Німеччина), Гіроакі Куромія (США/Японія), Карел Шварценберг (Чехія).

·         Спеціальна філософська програма Pastiche Project. Тематичні блоки: «Гуманітаристика: між університетом і площею» та «Ресентимент і культура».

·         Вперше в Україні – конгрес малих, креативних книгарень і видавців.
ГОДИНИ РОБОТИ:
22.04  –  15:00 Прес-конференція 
22.04  відкриття – з 18:00 до 21:00
23.04 – Ніч Книжкового Арсеналу – з 20:00 до 24:00
23.04 –26.04: години роботи ярмарку-видавців:  з 10:00 до 20:00;
години роботи Фестивалю: 10.00-21.00

ВАРТІСТЬ ВХІДНИХ КВИТКІВ: Дорослий – 30 грн.; пільговий (пенсіонерам, студентам, школярам) – 15 грн.
А
бонемент на всі дні фестивалю – 100 грн. 

ПРОГРАМА ЛОЯЛЬНОСТІ: У будні з 10.00 до 14.00 – вхід безкоштовний. 
Для дітей, віком до 12 років – вхід безкоштовний. Музейним працівникам, членам спілки художників, військовослужбовцям строкової служби, інвалідам 1,2 групи – безкоштовний (за наявності посвідчення).

Детально про Програму та учасників Фестивалю  можна дізнатися на сайті Фестивалю: http://artarsenal.in.ua/event150.html
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення