Марнославство дрібних відмінностей. Грейсон Перрі

Марнославство дрібних відмінностей. Грейсон Перрі

Всі анонси від: British Council Ukraine

16 лютого 2016 року в ІЗОЛЯЦІЇ відкривається виставка Марнославство дрібних відмінностей сучасного британського художника Грейсона Перрі, яка триватиме до 22 березня. Цим заходом Британська Рада в Україні відкриває свою мистецьку програму у 2017 та розпочинає рік святкувань 25-ої річниці своєї роботи в Україні

Марнославство дрібних відмінностей – це серія із шести великих гобеленів, що досліджує смаки та соціальні класи у Великобританії. Натхненні гравюрами Історія марнотрата художника Вільяма Хогарта, що доповнять київську експозицію, гобелени зображують життя вигаданого персонажа Тіма Рейквелла, від його народження крізь підлітковий та дорослий вік до передчасної смерті у автокатастрофі. Роботи насичені змістом і кольором, а також містять екстравагантні деталі із життя Великобританії: від  дизайну інтер’єрів до британської кухні, політичних протестів та пліток з життя селебріті. Композиція кожного гобелена посилається на шедеври релігійного живопису Ренесансу та запрошує нас заглибитись в історію мистецтва та соціально-політичне сьогодення Британії. Гобелени створені у 2012 році і вже були представлені у провідних музеях світу.

Грейсон Перрі, переможець головної щорічної британської премії Тернера 2003 року, став відомим завдяки  роботам в авторській техніці (кераміка), на яких зображував гострі критичні сюжети з британського життя, а також завдяки своєму незвичайному альтер-его, жінці на ім’я Клер, у яку Перрі часто переодягається.

В Україні виставку робіт Грейсона Перрі, організовану Британською Радою у партнерстві з платформою культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ, супроводжуватиме насичена освітня програма: покази документальної стрічки Питання смаку з Грейсоном Перрі, у якій художник подорожує містами Великобританії і досліджує поняття смаку та його різноманіття. А щосуботи із 15:00 до 17:00 гості зможуть прослухати серію захопливих лекцій про різні аспекти творчості художника, спеціально розроблених освітнім партнером виставки – Культурним Проектом.
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення