Мене звати Хома Брут

Вистава за мотивами повiсті М. Гоголя "Вій". Сценiчна версія - Анатоль Фон-Філандра

 "Він бачив, де заходить сонце..."

Жертва, чи спаситель? Хто знову рятуватиме світ від зла?

Це історія-притча про людей. Про їхвіру і невіру. Про любов і убивство. Про наш хутір, на якому серед нас живе саме зло. Це всім відома історія про бурсака Хому і дочку пана сотника, за повістю «Вій» М. В. Гоголя.  

Сирота – філософ, бурсак Хома Брут випадково заходить на хутір, де відбуваються зовсім не звичні історії. Тут, на хуторі, серед звичайних людей живе відьма – красуня-панночка. Вона знається з потойбічними, з темними силами землі – чортами й демонами. Вона літає, перекидається на собаку, а інколи стає старою бабою, аби  пити кров дорослих та немовлят. Відьма  наводить жах та морок, зачаровує і зводить зі світу молодих хлопців – тих, які торкнули її темне, як безодня серце.

Ця історія починається тут, в зачарованому місці з простим семінаристом Хомою Брутом, майбутнім священиком і майбутнім вбивцею. Фатальна зустріч філософа з молодою відьмою дасть початок ланцюжку подій, від яких холоне кров.  

Дивний сон молодого бурсака про любов панночки перетворився на справжнє жахіття наяву. Вранці він отримує звістку про смерть молодої красуні. І саме філософу доведеться три ночі поспіль читати за нею заупокійну… 

Акторський склад:

Панночка - Надія Ільченко

Хома -  Григорій Бакланов

Явтух - Іван Майстренко

Свирид -СергійКрощенко

Дорош - Роман Григіль

Феська - ІринаБібік 

Співи - Аліна Карпенко / Анастасія Василькова

Музичне рішення - Олеся Стефаник

Художник - Наталя Біденко

Художник по світлу - Васільков Олександр Альфредович

Хореограф - Ігор Головятин

Постановник: Театр «Тысячелетие»

Довідка та замовлення квитків: 067-537-38-47

Подробиці на офіційному сайті

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення