Метт Деймон у екшені "Джейсон Борн"

Метт Деймон у екшені "Джейсон Борн"

Рік: 2016
Країна: США
Режисери: Пол Грінграсс
Студія: Universal Pictures, Pearl Street Films
Жанр: бойовик, шпигунський, екшн
Бюджет: 120 млн. дол. США
Прем’єра (в Україні): 28.07.2016

Прем’єра (у світі): 27.07.2016
Тривалість: 123 хв
Вікові обмеження (років): 16
В ролях: Метт Деймон, Алісія Вікандер, Джулія Стайлз та інші.

Пол Грінграсс, режисер "Перевага Борна", "Ультиматум Борна" і "Капітан Філліпс", повертається до історії про Джейсона Борна в п'ятій частині популярної шпигунської франшизи із зірковим складом: Метт Деймон, Венсан Кассель, Алісія Вікандер, Томмі Лі Джонс, Джулія Стайлз та ін. Після зникнення елітного агента пройшло кілька років. І ось, несподівано, він з'являється тоді, коли світ переживає важкі часи. Спецслужби готові до появи Борна, вони запускають нові програми, щоб вистежити його. Сам агент намагається розкрити таємниці свого минулого. 

Незважаючи на те, що фільм "Спадок Борна" із Джеремі Реннером в головній ролі отримав змішані відгуки, компанія Universal заявила про плани випустити ще кілька картин про агента. В інтерв'ю 2012 року Метт Деймон повідомив, що вони з Полом Грінграссом хотіли б попрацювати знову разом над наступною частиною франшизи. У вересні 2014 року стало відомо, що актор і режисер справді візьмуть участь у зйомках фільму "Джейсон Борн". 
У 2015 році до проекту приєдналися Джулія Стайлз (Ніки Парсонз), Алісія Вікандер, Томмі Лі Джонс (Роберт Д'юї), Венсан Кассель.
Вігго Мортенсен теж вів переговори про участь в зйомках. Метт Деймон не один раз заявляв про те, що він готовий повернутися до виконання ролі Борна тільки за умови, що режисером буде Пол Грінграсс.

Всі чотири фільми про Борна мали назву, що відповідає назві серіям книг Роберта Ладлема. Таким чином, "Джейсон Борн" мав би називатися "Зрада Борна".

Частина історії бойовика відбувається в Греції. Творці стрічки хотіли зняти відповідні сцени в Афінах і звернулися до уряду країни. Однак через високі податки і бюрократію продюсери були змушені відмовитися від цієї ідеї.
Зйомки фільму проходили у Великобританії, Німеччині, США.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення