Мистецький Арсенал: виставка робіт Катерини Білокур

Мистецький Арсенал: виставка робіт Катерини Білокур

Нею захоплювався Пікассо. Вона тяжко хворіла, але більш за все молила Бога, щоб не відмовили руки і більш за життя хотіла бути Художником.  Вона не мала спеціальної освіти, але малювала не менш талановито і професійно, ніж Ван Гог або Моне.  У дитинстві та молодості потайки брала вугілля й будь-які полотна з будь-чого, що були під рукою та малювала, всупереч тому, що всі забороняли малювати.
І тепер подивитися – як розпускалися чарівні квіти на полотнах найталановитішої художниці з декоративного живопису Катерини Білокур можна буде в Мистецькому Арсеналі.
Масштабна ретроспектива робіт видатної майстрині ХХ сторіччя Катерини Білокур та виставка українських художниць, які працюють у жанрі відео-арту.
На безпрецедентній виставці вперше в історії незалежної України в одному виставковому проекті буде представлено майже весь творчий доробок Катерини Білокур з колекції Музею українського народного декоративного мистецтва, Яготинського історичного музею, та інших провідних українських музеїв. Це близько 100 шедеврів, серед яких і олійний живопис, і малюнки, і невеличкі нариси. Нарешті, глядачі матимуть змогу  оцінити всі грані таланту унікальної художниці, яка є одним із символів української культури. 
У 2015-му виповнюється 115 років з дня народження Катерини Білокур, і з цієї нагоди ми запрошуємо вас до подорожі унікальним світом мистецтва, яке було народжене великим болем душі, але, попри все, випромінює надзвичайну енергію позитиву. В наш час гостросоціальних потрясінь ми всі потребуємо надії, і саме ця надія живе у медитативних і глибоких творах Білокур.
До проекту увійдуть: масштабна ретроспектива творів Катерини Білокур;  відео-роботи сучасних українських художниць;  спеціальний проект-перформанс режисера Олександра Білозуба “Дві квітки кольору індиго”, який присвячено перегукам у творчості Катерини Білокур і видатної мексиканської художниці ХХ сторіччя Фріди Кало;  аудіо-інсталяція видатної української композиторки, яка працює у жанрі електроакустики, Алли Загайкевич; ретроспектива документальних фільмів про життя і творчість Білокур.

Організатор: НКММК “Мистецький Арсенал”.
Партнери: Національний музей українського народного декоративного мистецтва, Яготинський історичний музей, Національний музей літератури України, Національний музей Тараса Шевченка, Меморіальний музей-квартира Павла Тичини, Національний центр Олександра Довженка, Національний академічний драматичний театр ім.І.Франка. 
ГОДИНИ РОБОТИ: з 17.06 – 19.07: 11:00 – 20:00. Понеділок – вихідний. 
Загальна вартість вхідного квитка на виставку «Хочу бути художником!» – 40 грн., пільгового квитка – 20 грн. Пільговий вхід дійсний для учнів (старших 12 років), студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу.
Безкоштовний вхід: для дітей до 12 років, інвалідів 1-2 групи, військовослужбовців строкової служби, учасникам АТО, музейним працівникам, членам Спілки художників (за наявності посвідчення).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення