Міжнародний фестиваль кінних бойових мистецтв ''Скіфи''

Міжнародний фестиваль кінних бойових мистецтв ''Скіфи''

Всі анонси від: Парк Київська Русь

1 і 2 жовтня у «Парку Київська Русь» відбудеться фестиваль кінних бойових мистецтв «Скіфи».
У давні часи вершник і кінь повинні були перебувати в тісному союзі, щоб вистояти у бою чи здобути трофей на полюванні. Продовжуючи прадавні традиції, сучасні віртуози кінних бойових мистецтв покажуть у Древньому Києві свої вміння.
Ключовою подією фестивалю стануть змагання кінних лучників. Вони пройдуть за цікавою схемою, коли в кожному наступному турі завдання ускладнюється. У першому заїзді вершникові треба буде поцілити в одну мішень, в наступному – в дві, і так аж до чотирьох. Змагання кінних лучників проходитимуть у денному й нічному форматі.
Актори-каскадери кінно-трюкового театру Древнього Києва покажуть майстерність володіння різними видами зброї, що використовувалася у Середньовіччі: мечами, списами, сулицями. А також вершники та їхні вірні чотириногі друзі продемонструють елементи бойової джигітовки: різні трюки, які зараз використовуються у показових виступах, а в минулому вони допомагали в атаці чи рятували життя в бою.
Глядачі побачать перегони на бойових колісницях, презентацію костюмів лучників різних епох і народів, а також кінних бойових обладунків. Гості Парку і самі зможуть відчути себе у ролі древніх кінних воїнів, для цього будуть проведені відкриті майстер-класи із кінних бойових мистецтв.
Виступатимуть учасники фестивалю на скакунах з Княжої конюшні Древнього Києва, у якій утримується близько 20 різних історичних порід коней.
Окрім подій кінної бойової тематики, що триватимуть на ристалищі Древнього Києва протягом двох днів на гостей фестивалю чекають веселі розваги: спортивні конкурси, слов’янські ігри, вікторини. Можна буде покататися на конях, попрактикуватися у влучності в історичному тирі, придбати оригінальний сувенір на вулиці майстрів та інше.
І звичайно, гості зможуть поїсти смачних страв від княжих кухарів у корчмі "Веселий варяг" та в точках харчування просто неба. Та навіть залишитись на ночівлю у будинку готельного типу "4 кімнати", який знаходиться в 5 хвилинах від Дитинця Києва чи у кімнатах з середньовічним інтер’єром просто на території Парку.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення