«Наталка Полтавка» у національному драматичному театрі імені І.Франка

«Наталка Полтавка» у національному драматичному театрі імені І.Франка

Цілком закономірним для Національного театру імені Івана Франка - Першої сцени України - є звернення до творчості Івана Петровича Котляревського, засновника професійного українського театру, родоначальника української літератури, драматургії.
Сьогоднішнє прочитання франківцями класичного твору "Наталка Полтавка" має на меті, передусім, просвітницьку та естетичну місію. Театр намагається через яскраву гру, музику, сценічну театральну метафору прилучити молоде покоління до кращих зразків національної спадщини.
Мабуть саме тому в авторів вистави на чолі з режисером Олександром Ануровим   виникла ідея співпраці з однією із знакових для української сучасної культури постатей - лідером групи "ВВ" – Олегом Скрипкою, який в даному проекті виступив як композитор, адаптатор відомих мелодій Миколи Лисенка, тим самим наблизивши образну мову вистави до сучасного глядача.
У визначенні жанру вистави є словосполучення "Музично-драматичне", що протягом багатьох десятиліть є пріоритетним визначенням українського театру. І тут театр імені Франка виступає продовжувачем славних традицій театру корифеїв, які не знали фонограм, записів музики... У виставі звучатимуть живі голоси у супроводі оркестру театру.
Ціна: 50-200 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення