Національний драматичний театр імені І.Франка: комедія «Хазяїн»

Національний драматичний театр імені І.Франка: комедія «Хазяїн»

ВИКОНАВЦІ:

Терентій Гаврилович Пузир, Хазяїн, Мільйонер – нар. арт. України Володимир Коляда,  засл. арт. України Петро Панчук.
Марія Іванівна, його жінка – засл. арт. України Наталія Корпан, Леся Липчук.
Соня, їх дочка – Ксенія Баша-Довженко, Ірина Мельник.
Феноген, права рука Хазяїна – нар. арт. України Василь Баша, засл. арт. України Олег  Стальчук та інші артисти театру.

Сюжет: Дія п’єси «Хазяїн» (1900) класика української драматургії Івана Карпенка-Карого відбувається у родині заможного господаря – Терентія Пузиря. Тут, як годиться, все і вся підпорядковано грандіозним планам та інтересам хазяїна. Він – людина, безумовно талановита, яка глибоко усвідомлює свою силу та обдарованість у «бізнесових» справах. Нюхом, шкірою, всіма нутрощами відчуває, розуміє, де, як і в чому знайти зиск. Дружина, дочка, оточення - життя цих людей, їх проблеми, взаємини, потреби - існують ніби в паралельному йому світі. 
«Стяжання заради стяжання» стає сенсом буття, маніакальною ідеєю. Через цю одержимість Пузир втрачає не лише відчуття реальності, але й головне - душу.Гідними свого хазяїна є його помічники – Феноген, Зеленський та Ліхтаренко. До якого артистизму, віртуозності вдаються вони, аби заполучити ласий шматок, а врешті-решт – і зайняти місце хазяїна.

Коментар режисера-постановника Петра Ільченка: «Для мене це майже біблійна історія про те, що ніякі земні багатства не врятують ані людини, ані її душі. І будь-яке бажання за допомогою грошей заволодіти світом в очах людей і Бога виглядає смішним і недолугим. В п’єсі, як в житті, переплетено і смішне, і трагічне. І все ж - більше оптимізму, адже ж ми знаємо, що саме життя здатне все виправити. Як казав святий Павло, «любов все виправить».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення