Ніколо Паганіні - Концерт ансамблю Київська камерата

Ніколо Паганіні - Концерт ансамблю Київська камерата

Всі анонси від: Національна філармонія України

26 серпня у Національній філармонії України у рамках фестивалю оркестрової музики «Літні музичні промені» звучатиме музика Ніколо Паганіні. Цей концерт завершує тріаду циклу «Київська камерата запрошує».

Італійський композитор та найуспішніший скрипаль ХІХ століття Ніколо Паганіні залишається і нині найпершим серед ідолів скрипкових віртуозів. Паганіні став революціонером у техніці виконання на інструменті, блискуче імпровізував і використовував різні трюкові ефекти під час гри на скрипці. Музиканта як особистість містифікували ще за життя, а його гру вважали магією.

Паганіні імітували багато скрипалів та композиторів, зокрема, іспанець Пабло де Сарасате, бельгієць Ежен Ізаї, гру піаніста та композитора Ференца Ліста порівнювали з грою Ніколо. Але лише Богодар Которович був єдиним скрипалем у світі, який за межами Італії двічі грав на легендарній скрипці Паганіні. Богодара Которовича називали «українським Паганіні».

У перше десятиліття ХІХ століття Паганіні написав свої знамениті 24 каприси для скрипки соло, які позначив як перший твір. Пізніше він створив ще скрипкові концерти, сонати для скрипки та гітари, квартети для скрипки, альта, віолончелі та гітари, різні перекладення для скрипки та інші. Власні твори також виконував у гастрольних виступах. Теми з творів Паганіні знайшли відголос у музиці не лише сучасників – Ференца Ліста, Роберта Шумана, Йоганнеса Брамса, а й композиторів-класиків ХХ століття – Сергія Рахманінова та Вітольда Лютославського, а також українського сучасного композитора Мирослава Скорика.

Цикл концертів «КИЇВСЬКА КАМЕРАТА ЗАПРОШУЄ»

НІККОЛО ПАГАНІНІ

Національний ансамбль солістів «Київська камерата»
Диригент – ВАЛЕРІЙ МАТЮХІН.

Солісти – БОГДАНА ПІВНЕНКО (скрипка).
ГЕОРГІЙ СОКОЛОВ (скрипка).
РОМАН ХОЛМАТОВ (скрипка).
ГАННА ФРОЛОВА (скрипка).
КАТЕРИНА СУПРУН (альт).
НАЗАРІЙ СТЕЦЬ (контрабас).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення