Німецький стріт-арт художник Johnny Crack представить виставку "Illusion"

Німецький стріт-арт художник Johnny Crack представить виставку "Illusion"

Всі анонси від: LERA LITVINOVA gallery

МИСТЕЦТВО ЧИ ВАНДАЛІЗМ? Безпрецедентна подія в Києві!
Музей історії Києва спільно з LERA LITVINOVA GALLERY представляють виставку «ILLUSION» художника стріт-арту Johnny Crack (Джоні Крек),
5 – 17 квітня 2016 року

Вперше в Україні в Музеї історії Києва в рамках виставки «Illusion» будуть представлені роботи епатажного стріт-арт-художника Johnny Crack. Хоча митець старанно приховує свою особистість, його численні графіті відомі у багатьох країнах світу й особливо мешканцям Нью-Йорку та Берліну.  
Високій чоловік, одягнений у діловий костюм, на ньому біла сорочка, елегантна краватка, кричущій годинник та сонцезахисті окуляри - Johnny Crack не виглядає як графіті-розпилювач. Єдиним натяком є маленькі кольорові плями на його сонцезахисних окулярах...

Johnny Crack хоча і належить до стріт-артерів, але відрізняється від інших графітчиків. Його мотивація – не вандалізм або помста. Він малює графіті заради мистецтва та гострих відчуттів. Johnny Crack не присвоює територію, він залучає глядача з вулиць великих міст до діалогу. Його теми, як і своєрідний логотип, закликають  прокинутися, бути живими та свідомими. Митець конфліктує з усталеним ритмом життя.

Леонора Янко, мистецтвознавець та директор галереї LERA LITVINOVA GALLERY каже, що роботи Johnny Crack - це виклик одноманітності та буденності, своєрідний  поштовх у кризі знаходити натхнення, а у буденному житті – «вмикатися» та усвідомлювати життя як щастя саме по собі. 
Стріт-арт - мистецтво відкрите для всіх, але швидкоплинне і недовговічне. Яскраві зображення безжально знищуються зі стін великих міст заради сірої нудьги. «Illusion» показує гру стрімко видаляємих  арт-об’єктів, у світі, де перевага надається не мистецтву, а яскравій рекламі з її маніпуляціями. Виставка «Illusion» - це своєрідне бажання Johnny Crack спонукати глядача замислитись або, принаймні, насолоджуватись мистецтвом.
Спеціально для виставки в Музеї історії Києва Johnny Crack підготував нову серію робіт, яка буде представлена українцям. 
Запрошуємо Вас приєднатися до обговорення такої неоднозначної для сприйняття митцями та громадськістю теми, як сучасний стріт-арт. 
Презентація проекту відбудеться у закритому форматі 5 квітня о 18.30 в Музеї історії Києва (вул. Б.Хмельницького, 7). 
Вхід на відкриття тільки за запрошеннями. Для ЗМІ акредитація за номером (050) 42 42 888.
Контакти  організаторів: www.llitvinova.com, [email protected]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення