Одноденна екскурсія "Парки та садиби Чернігівщини"

Одноденна екскурсія "Парки та садиби Чернігівщини"

Одноденна автобусна екскурсія. Від’їзд з Києва орієнтовно о 8:00, повернення до 22:00.
За одну поїздку знайомимось з садибами та трьома визначними пам’ятками садово-паркового мистецтва Чернігівщини: Сокиринцями, Тростянцем і Качанівкою.
У Сокиринцях знаходиться садиба роду Ґалаґанів. Мальовничий ландшафтний парк площею 427 га з озерами, парковими спорудами і скульптурами є справжньою пам'яткою садово-паркового мистецтва ХІХ ст. і чудово гармонює з палацом в класичному стилі. 
Основою його композиції є головна алея, палац та глибока перспектива пейзажу, що відкривається за палацом і завершується водним плесом ставу. Чудово збереглися і панський палац з ефектними сходами в парк, і весь комплекс службових приміщень початку ХІХ ст. 
Біля палацу встановлений пам’ятник найвідомішому з українських кобзарів - Остапу Вересаю (1803-1890), який довгий час жив у Сокиринцях. Бували тут і Т.Шевченко, Л.Жемчужников, М.Лисенко.
Тростянець - колишня садиба Скоропадських.
Парк у Тростянці заснував Іван Михайлович Скоропадський (1804-1887) – нащадок гетьмана Івана Скоропадського та дід останнього гетьмана України Павла Скоропадського. У дубовому гаю ростуть 300-річні дерева. Колекція хвойних налічує 92 види. Тростянецький парк вважається одним із зразків досконалого поєднання краси природи та людської праці. 
Качанівка –- садиба визначних українських меценатів Тарновських. Одна з небагатьох панських садиб на Україні, де після буремних подій ХХ ст. зберігся панський палац 1770 р. і майже весь комплекс служб. Вражає величезний (700 га) парк з озерами і альтанками навколо садиби. 
Історія палацово-паркового ансамблю в Качанівці починається у 70-х рр. ХVІІІ ст., коли для генерал-губернатора України П. Рум'янцева-Задунайського зводиться палац і одночасно закладається парк. При наступних володарях палац перебудовується і змінює свій первісно романтичний вигляд на неокласичний стиль. Але, попри численні перебудови, садиба зберегла цілісність планувального рішення ансамблю, свою стильову єдність. 
Забронювати місце: 
Телефон: (044) 332-06-55, телефон/факс (044) 449-18-71. 
Адреса турфірми: м. Київ, пр. Перемоги, 88/2, к. 20.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення