Одноденна екскурсія: Замки східного Поділля

Одноденна екскурсія: Замки східного Поділля

Одноденна автобусна екскурсія "Замки східного Поділля" (Бердичів - Летичів - Меджибіж - Хмільник).
Від’їзд з Києва - 7:30, повернення - 22:00-23.00.
Бердичів, розташований на березі річки Гнилоп’ять, вперше згадується під 1546 р. як власність магнатів Тишкевичів. Під час екскурсії ми оглянемо головну пам’ятку міста – замок-монастир (кляштор) Босих Кармелітів. 
Орденський монастир споруджено на пагорбі над річкою Гнилоп'ять Янушем Тишкевичем, як обітницю за звільнення з татарського полону. Засновано монастир у 1628 р. Урочисте відкриття монастиря та освячення нижнього костелу Непорочного Зачаття Діви Марії відбулося 22 липня 1642 р. Засновник пожертвував для нового костелу ікону Пресвятої Діви Марії, що з давніх часів була власністю родини Тишкевичів і славилась своєю благодаттю та чудотворністю.
Нещодавно знову освячено верхній Маріїнський храм. З Бердичевом пов’язані імена багатьох видатних людей, які тут народились, бували, працювали. 1860 р. в костелі Святої Варвари вінчався із графинею Евеліною Ганською великий французький письменник Оноре де Бальзак. 
Летичів - райцентр Хмельницької області, розташований при впадінні річки Вовк в Південний Буг. Перша згадка про поселення відноситься до 1411р. З 1482 р. почалися регулярні спустошливі татарські набіги, адже неподалік міста проходив горезвісний Кучманський шлях. Тож кам’янецький староста Ян Потоцький перебудував дерев’яно-земляний замок на кам’яний і в 1598 р. передав фортецю монахам домініканцям. Крім комплексу домініканського монастиря з костелом Успіння Діви Марії, в Летичеві збереглася оборонна Михайлівська церква 15-16 ст.  
Летичів тісно пов'язаний з іменем легендарного Устима Кармелюка - ватажка селянських заворушень.
Меджибіж - невеличке містечко в Хмельницькій області на злитті двох річок - Південного Бугу та Бужка. В Меджибозі є багато пам'яток історії - костел 1632 р., три каплиці XVII ст., синагога та єврейське кладовище XVII ст. та Меджибізька фортеця одна з найбільших і найдавніших фортець України. До наших днів дійшов цілісний оборонний комплекс. Могутні мури і башти Меджибізької фортеці чудово поєднуються з прекрасними навколишніми краєвидами. Ми відвідаємо цей комплекс-заповідник. Але не тільки своєю фортецею знаменитий Меджибіж. Засновник хасидизму (містичної течії в іудаїзмі) Ізраїль бен-Еліезер, який увійшов в історію релігії під ім’ям Бешт, оселився в Меджибожі в 1740 р., помер у 1760 р. і був похований на місцевому іудейському кладовищі. Його могила – місце паломництва хасидів з усього світу.

ЦІНА: 400 грн.
Дата від'їзду: 9 травня.
Телефон для бронювання місця на екскурсію:
(044) 332-06-55.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення