Санта-Клауси на повітряних кулях - Фестиваль

Санта-Клауси на повітряних кулях - Фестиваль

21-22 грудня 2019 року під Києвом відбудеться унікальний фестиваль – в небо одночасно злетять десятки Санта-Клаусів. Замість оленів, вони будуть керувати величезними повітряними кулями, на борту яких місця займуть охочі учасники фестивалю, що заздалегідь придбають відповідні сертифікати. 

Фестиваль повітряних куль такого формату в Україні відбудеться вперше. Зазвичай подібні заходи організовують в теплу пору року, але зимове повітроплавання має ряд переваг. Як запевняють організатори, взимку можна злітати в будь-який час світового дня, а температура повітря в польоті майже така сама, як і на землі. Куля летить одночасно із вітром, тому він зовсім не відчуваються. Окрім того, засніжені ландшафти з висоти пташиного польоту створюють відчуття зимової різдвяної казки. Захід отримав назву «Монгольф’єрія. Свято наближається».

Локація події знаходиться в 20-ти хвилинах дорожнього руху від станції метро Житомирська. Саме там, на західній околиці села Березівка, що на 39 кілометрі траси Київ – Житомир, розташована тематична повітроплавна ресторація DonBalloon, біля якої відбудуться святкові заходи та старти повітряних куль.

Близько 10 аеростатів будуть злітати тричі на день: о 8:00, 11:00 та 14:00. Керуватимуть повітряними кулями досвідчені пілоти в образах Санта-Клаусів. Вхід на фестиваль безкоштовний, але для отримання запрошення потрібно зареєструватися на сайті .Окрім польотів аеростатів на відвідувачів чекають гарячі напої та повітроплавні страви. Серед родзинок різдвяного свята на гостей фестивалю очікує вечірнє світіння повітряних куль, яке має відбутися після заходу сонця – о 17:00.

Варто зазначити, що фестиваль відбудеться за сприятливих погодних умов. Організатори – громадська спілка «Українське повітроплавне товариство», просять перевірити інформацію на сайті за декілька днів до початку фестивалю, щодо можливих змін.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення