Під звуки музики Чюрльоніса - Виставка Danylo Nozdria

Під звуки музики Чюрльоніса - Виставка Danylo Nozdria

У вересні 2024 року в приміщенні Посольства Литовської Республіки в Україні відкривається 13-а персональна виставка картин юного українського художника-абстракціоніста  Danylo Nozdria «Під звуки музики Чюрльоніса» (живопис), приурочена до 149-оі річниці з Дня народження великого литовського композитора та художника Мікалоюса Константінаса Чюрльоніса.

В експозиції демонструватимуться художні роботи 15-річного талановитого українця, написані в стані натхнення від почутої музики (симфонічні поеми «В лісі» й «Море») всесвітньовідомого литовця.

Яскравим творчим центром, що обʼєднує представлені картини, виступає образ всепереможного Сонця, яке сходить із-за лісових просторів Литви та плавно сідає за горизонт Балтійського моря.

Danylo Nozdria народився, живе і навчається в Києві. Але у нього є і литовське коріння.

Данило - автор більш ніж 350 живописних картин, володар найвищих нагород двох десятків  Міжнародних арт-конкурсів (зокрема 6 Гран-прі в Парижі, Мілані, Валенсії, Києві, Осло, Монте-Карло), має Диплом Книги рекордів України, постійно передає свої роботи благочинним аукціонам на підтримку Збройних Сил України. 

Данилові картини демонструвались у багатьох українських містах, а також закордоном (США, Франція, Південня Корея, Японія, Китай, Швейцарія, Болгарія, Албанія, Чорногорія, Північна Македонія).

Картини Danylo Nozdria зберігаються в колекціях провідних музеїв України (в Києві, Дніпрі, Херсоні) та приватних колекціях (в Україні, Швейцарії, Австрії).

В планах  художника - персональна виставка до 150-річного ювілею М.К.Чюрльоніса  в Україні та Литві; випуск каталогу своїх робіт, присвячений цій святковій даті; дарування кількох своїх робіт художнім музеям Литви.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення