Чарівна півонія - Передноворічний майстер-клас з китайського живопису

Чарівна півонія - Передноворічний майстер-клас з китайського живопису

18 грудня в Музеї української діаспори відбудеться передноворічний майстер-клас із класичного китайського живопису від художниці Чі Шаотін. Темою заняття стане написання композиції «Чарівна півонія» в традиційному китайському живописному стилі Се І (вираження ідеї).

Протягом майстер-класу учасники створять на проклеєному рисовому папері композицію з півонією – квіткою знатності й багатства. У китайській культурі вона символізує благополуччя, її дарують друзям на знак найкращих побажань. Саме півонія вважається королевою квітів у Піднебесній. Проте вона асоціюється не лише з весною: сьогодні серед виведених селекціонерами різновидів існує по-справжньому зимова, біла деревовидна півонія з яскравою назвою «Снігова фортеця» (Snow Tower / Xue Ta).

На майстер-класі учасники ознайомляться з історією китайського живопису, дізнаються про його види та жанри, особливості використовуваних інструментів та матеріалів. Чі Шаотін навчить кожного володіти пензлем, виконувати лінії різної довжини та ширини, писати сухим та вологим пензлем, гармонійно поєднувати відтінки, а також розповість багато цікавого про культуру, естетичні й філософські основи Піднебесної.

По завершенню майстер-класу кожен матиме оформлену в паспарту завершену композицію «Чарівна півонія», а також отримає передноворічний подарунок – імбирний чай чи каву з корицею, які допоможуть зігрітися й відчути справжній дух новорічно-різдвяних свят в затишній музейній кав’ярні.

Дата: 18 грудня 2021.

Час: 12.00–14.30.

Вартість — 600 грн.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Матеріали для участі входять у вартість, тож необхідно попередньо зареєструватися: 0636598193 (Чі Шаотін).

Всі учасники майстер-класу повинні мати один із документів: «жовтий» або «зелений» COVID-сертифікат, міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19, негативний ПЛР-тест або експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, сертифікат про одужання від COVID-19. Протягом заняття всі мають дотримуватися маскового режиму.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення