Подорожі вихідного дня: мальовниче Поросся - край водяних млинів та храмів

Подорожі вихідного дня: мальовниче Поросся - край водяних млинів та храмів

Мальовниче Поросся – це бюджетний тур, який може дозволити собі на сьогодні будь-який киянин. Це екскурсія від туристичної фірми «Кардаш», яка однією з перших в Києві розпочала 1-2 денні поїздки вихідного дня.
Одноденна екскурсія у край водяних млинів, храмів та незабутніх краєвидів (Мала Вільшанка - Городище-Пустоварівське - Острів Паустовського - Глибочка - Шкарівка - Острів - Рокитне - Житні Гори - Ромашки - Синява - Божа Гора - Бушево - Бородані - Чайки - Розкопанці – Богуслав).
Поросся славиться чудовими краєвидами і панорамами. Мальовничими куточками ми будемо насолоджуватись в селі Городище-Пустоварівському, де збереглися два старовинні муровані водяні млини 19 ст. На острові між с. Пилипча та с. Городище був маєток діда відомого письменника Костянтина Паустовського. Про діда та цю садибу він згадує у своїх творах, адже тут відкриваються чудові краєвиди та поставлені пам’ятні знаки. В селі Шкарівка зберігся унікальний Святодухівський храм, побудований ще в 1750 р.

Cлаветне мiсто Богуслав розташоване в середній течії річки Рось. Як поселення-фортеця на півдні Київської Русі – Богуслав відомий уже на початку ХІ ст. Київські князі селили тут торків, берендеїв, «чорних клобуків» для захисту від половців. Заснування міста Богуслава як значного оборонного пункту Київської Русі відноситься до 1032 р., в Іпатіївському літописі за цей рік говориться про заснування князем Ярославом Мудрим «Градов на Росі» - Юріїв, Корсунь, Богуслав. Місто також пов’язане з іменем оспіваної в народних думах Марусі Богуславки
Під час цієї екскурсії ми подивимось лише Свято-Миколаївський чоловічий монастир.

Одноденна автобусна екскурсія. Виїзд з Києва орієнтовно о 8.00, повернення до 22.00.
Дата виїзду: 15 березня. Дати виїзду у квітні, травні: уточнюються.
Ціна: 250 грн.
Тел.: (044) 332-06-55, Тел./факс: (044) 449-18-71. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення