Фортеця Маріуполь. Орест - Показ документального фільму

Фортеця Маріуполь. Орест - Показ документального фільму

У п’ятницю, 5 квітня, о 16.00 у кіноклубі бібліотеки “Свічадо” відбудеться показ та обговорення документального фільму “Фортеця Маріуполь. Орест”.  

«Фортеця Маріуполь» – це цикл короткометражних стрічок компанії Babylon'13, створений на основі записів відеодзвінків режисерки Юлії Гонтарук з українськими військовослужбовцями, які опинилися в оточенні на «Азовсталі» в Маріуполі. Юлія Гонтарук спілкувалася з бійцями полку «Азов» з початку облоги міста. Багатьох з них вона знала ще з 2015 року, коли працювала над проєктом «Залізна сотня». На початку облоги Маріуполя Юлія розпочала зйомки у форматі відеодзвінків військовим, які опинилися в кільці.

Героєм фільму «Фортеця Маріуполь. Орест» став колишній голова пресслужби полку «Азов» у Маріуполі Дмитро Козацький на псевдо «Орест». У фільмі використані й відеозаписи з власного архіву бійця — від початку російського вторгнення він став «очима» Маріуполя, фільмував ситуацію в місті та на «Азовсталі». Його фотографії облетіли весь світ і отримали найвищі міжнародні нагороди.

Кіноклуб “Docudays Svichado” запрошує всіх охочих подивитися фільм, пригадати події дворічної давнини і героїв, які впродовж 80 днів тримали оборону Маріуполя.

Під час обговорення фільму глядачі зможуть почути розповідь Дмитра Козацького про зйомки фільму та його спогади про захисників Азовсталі. 

Чекаємо на вас у п’ятницю 5 квітня о 16.00. 

Показ фільму “Фортеця Маріуполь. Орест” відбудеться за адресою: Київ, бул. Жуля Верна, 13-в, бібліотека “Свічадо”.

Вхід вільний.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення