Потяг до моря - виставка Анастасії Харченко

Потяг до моря - виставка Анастасії Харченко

На численні прохання відвідувачів виставку Анастасії Харченко "Потяг до моря" продовжено до 27 травня включно.

Назва експозиції "Потяг до моря" виникла невипадково.

"Я зростала біля моря, і море - джерело мого натхнення, моя терапія. Я з дитинства обожнюю подорожі, природу, тварин і хороших людей.  Де би я не була, та які б не виникали ситуації у житті, морські хвилі завжди торкаються моєї душі - виникає живопис", - додає авторка.

Більшість робіт – це морські пейзажі. Тут ви побачите різнобарвні настрої Чорного моря Одесчини; крізь призму мого відчуття відвідуєте  водні краєвиди, де мені пощастило бувати або які виникають разом з потягом, що курсує до моря всупереч реаліям.

На виставці ви зможете скуштувати свіжих устриць з келихом холодного вина у невеличкому поселенні поблизу берегів Середземномор'я, зануритися у морську безодню разом з дельфінами та виринути вже з китами десь у норвезьких фіордах. Прогулятися на самоті уздовж піщаних крутосхилів Чорного моря, провести поглядом чайок, що пірнають у безкрайнє небо і злетіти туди, де екзотичні папуги з червоним пір'ям «запалюють» тропічні ліси. Поласувати соковитими фруктами. Прислухаючись до шерхіту пальмового листя, спостерігати, як сонце сідає за обрій.

Експозиція включає й анімалістичний жанр у його вільній стихії, динаміці і експресії. Своєрідне ототожнення художниці з відображеними об'єктами. Тут же презентовані натюрморти-мініатюри етюдного характеру, перші олійні імпровізації і вільні копії деяких творів - результат півторарічної пристрасті і любові до живопису.

Анастасія Харченко народилася у місті Бендери Молдавської РСР. У 2004 році закінчила Інститут кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв за спеціальністю "Режисер кіно і телебачення". Автор і режисер документальних фільмів-лауреатів міжнародних кінофестивалів. Член Національної спілки кінематографістів України. 

З 2016 року займається живописом.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення