Прадавній тур: минуле та сучасне - Виставка

Прадавній тур: минуле та сучасне - Виставка

Первісний бик або тур – один з найбільших в історії наземних ссавців, який був витіснений зі свого середовища проживання і зрештою винищений. Його вага досягала 1000 кг, а висота в холці до 180 см. Жодна з вимерлих тварин не залишила такої живої пам’яті й інтересу серед широких верств населення, як первісний бик або тур, як його ще називають.

Запрошуємо вас стати частиною масштабної події та відвідати виставку, яка буде організована в приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва.
На сьогодні існує ряд фондів та організацій, що успішно продовжують спробу селекційного відтворення биків, що по своєму генотипу та фенотипу відповідатимуть вимерлим турам.

В день офіційного відкриття 18 жовтня, ви станете першими споглядачами 20 різних археологічних експонатів прадавнього бика, які відрізняються за розміром і походженням. Одним з головних експонатів стане збірний скелет тура. Для його монтування будуть використані кістки, які походять з місць природного захоронення решток тварини.

У цей день буде діяти спеціальна програма:
12.00 - офіційне відкриття виставки
13:00 - лекція Вальтера Фріша. За професією архітектор, в 1981 році, - першим почав повернення породи «зубр» шляхом великого цілорічного випасу на великих сільськогосподарських угіддях.
Він виступає співорганізатором виставки та є автором першої та поки єдиної, всеосяжної ілюстрованої книги «Тур – європейський бик» (нім. Der Auerochs – das europäische Rind). Її екземпляр можна придбати під час проведення виставки.
Виставка буде проходити щодня з 12.00 до 20.00, вхід вільний.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення