Прем'єра у Національному драматичному театрі імені І.Франка: вистава "ЛІС"

Прем'єра у Національному драматичному театрі імені І.Франка: вистава "ЛІС"

Грандіозна прем'єра у Театрі імені Івана Франка. 22 жовтня відбудеться показ вистави по п'єсі Олександра Островського "ЛІС".
Переклад з російської С. Скляренка
Комедія на дві дії
П’єса «Ліс» (1870) – третє звернення театру до спадщини класика світової драматургії Олександра Миколайовича Островського (1823-1886). У 1946 році була поставлена п’єса «Остання жертва», у 1948 – «Без вини винуваті».

Дія п’єси «Ліс» відбувається в маєтку доброчесної вдови Раїси Павлівни Гурмижської. Після смерті чоловіка, на її плечі лягли турботи управління маєтком, хазяйством, лісом. Крім того вона прийняла до себе свою небогу Аксюшу, опікується сином своєї колишньої подруги, збіднілим юнаком Олексієм Булановим… Гурмижська збирається одружити Олексія і Аксюшу, та раптова новина від служниці Уліти, про те, що Олексій – закоханий в іншу - кардинально міняє плани вдови. Адже «інша» – то сама Гурмижська!
А тут, ще й звідки не візьмись – погостювати приїжджає небіж Раїси Павлівни, якого вона не бачила більше 15 років, що може завадити новим планам Гурмижської… 

Для режисера-постановника Дмитра Богомазова у створенні сценічної версії відправною точкою стала відверта театральність. Адже ж Островський  - «яскравий акторський автор», який дає можливість створення неординарних характерів. До того ж, у п’єсі одними з головних персонажів є актори. Саме вони, розігруючи оточення, переводять сюжет з трагедійної площини у комічну. Ці благородні лицарі сцени примушують дійових осіб стати безпосередніми учасниками їхнього спектаклю, їхньої гри, яка ламає систему сталих правил і дарує людині свободу, здатність дивуватися, закохуватися, бути самим собою.

У  виставі задіяний зірковий ансамбль театру: Наталія Сумська, Анатолій Хостікоєв, Василь Баша, Володимир Коляда, Ксенія Вертинська та інші.
Квитки он-лайн можна придбати на сайті Театру: http://ft.org.ua/ukr/spectacle/75?bt=397

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення