Пригодницька драма "У серці моря"

Пригодницька драма "У серці моря"

У серці моря 3D In the Heart of the Sea 
Рік: 2015. Країна: США
Режисери: Рон Ховард
Студія: Warner Bros.
Жанр: драма, історичний, пригоди, екшн
Прем’єра (в Україні): 03.12.2015
Прем’єра (у світі): 03.12.2015
Тривалість: 121 хв
Вікові обмеження (років): 14.
В ролях: Кріс Хемсворт, Кілліан Мерфі, Мішель Фейрлі, Брендан Глісон, Бен Уішоу та інші.
Сюжет: 
Китобої - народ суворий і сильний, але природа завжди знає, як втихомирити людство. Коли американський корабель «Ессекс» був протаранений якоюсь гігантською істотою, команда була шокована, побачивши кашалота. Глибокопідводний кит ніби мстився за щось і лють ця була порівнянна лише з напором скаженого бика. Екіпаж виявився викинутим за борт на милість долі, на цілих 90 днів. Катастрофа сталася за тисячу миль від суші. Відрізані від цивілізації і хоч якихось засобів до існування, вижилі вдаються до крайніх заходів у пошуках їжі.
Про зйомки
Після виходу трейлера до цього фільму, напевно, багато хто відразу ж згадав роман Германа Мелвілла "Мобі Дік". Справа в тому, що сюжет книги грунтується на реальній історії. Відміна від фільму в тому, що Рон Ховард, режисер "В серці моря", прагнув сповна розкрити ті події, які не були добре показані в книзі. Саме те прагнення людей до виживання, яке змушує їх іти на чужі для них вчинки. Крім того, сценарій стрічки заснований конкретно на книгах Натаніеля Філбрік. За сюжетом фільму на кораблі "Ессекс" плив і сам Герман Мелвілл. Однак з історії він хоч і ходив у море, але на цьому судні його не було.

Серед акторів, які могли з'явитися у фільмі, були Генрі Кавілл, Том Хіддлстон і Бенедикт Кембербетч. Ці артисти розглядалися на роль Капітана, яка у результаті дісталася Бенджаміну Уокеру.  
До зйомок фільму приступили у вересні 2013 року. Місцем роботи служили Великобританія та Іспанія. Коли Кріс Хемсворт був остаточно затверджений на роль, для зйомок сцен з голодуючими моряками йому довелося сісти на дієту. За день актор з'їдав не більше, ніж 500-600 калорій. Добова ж норма для здорового чоловіка складає цифру не менше 2200 калорій.

 

  •  


 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення