Проект «Декомпресія»: виставка «Україна-вільна сцена»

Проект «Декомпресія»: виставка «Україна-вільна сцена»

З 19 червня до 19 липня в Інституті проблем сучасного мистецтва можна буде познайомитися з проектом «Декомпресія», який демонструвався у Парижі в рамках фестивалю сучасної української культури «Україна – вільна сцена», ініційованому командою ГОГОЛЬFESTу та його засновником – режисером Владом Троїцьким. Виставка буде доповнена програмою дискусій, презентаціями відео-робіт та артбуків.   
Учасники проекту «Декомпресія»: Антон Байбаков, Гамлет Зіньковський, Алевтина Кахідзе, Дар’я Кольцова, Роман Михайлов, Роман Мінін, Олександр Михед, Сергій Петлюк, Юлія Полуніна-Бут, Віктор Сидоренко, Оксана Чепелик, Аліна Якубенко, арт-група ЙОД, Олександр Єльцин, Максим Дондюк, Ілля Павлов, Марія Норазян, Кристина Норман, Хосе Батіста, Сергій Жадан.
Ця виставка підкорила Париж. Українську експозицію у старовинному соборі Сен-Мері поруч із всесвітньовідомим центром Помпіду вже у перший тиждень відвідали понад 7000 людей.  За три тижні роботи експозицію побачили 25 000 відвідувачів.
Тепер проект буде частково показаний у Києві. Крім відео та саунд робіт, інсталяцій та артбуків,  на виставці будуть представлені фото та відео-матеріали за підсумками проекту «Декомпресії» в Парижі, презентований фільм про проект, проведено низку обговорень з питань культурної дипломатії та міжнародної співпраці в області культури. 

«Декомпресія» − історія того, як суспільство піднімається із задушливої політичної та соціальної глибини за ковтком свіжого повітря, проте на шляху виявляється, що занадто швидкий підйом загрожує «закипанням крові», а «поверхня соціального океану» готує нові небезпеки. 
Сайт Інституту проблем сучасного мистецтва: http://www.mari.kiev.ua/
Конт. телефони: (067) 238-9992, (044) 529-2051, (044) 529-4677.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення