Різдвяне свято «Козацька Коляда» у «Мамаєвій Слободі»

Різдвяне свято «Козацька Коляда» у «Мамаєвій Слободі»

Коляд, коляд, колядниця, 
Добра з медом паляниця…

Організатори свята щиро запрошують всіх киян та гостей столиці на Різдвяне свято «Козацька Коляда» у «Мамаєву Слободу»!
Всіх чекають на Різдво, 7 січня 2016 року, в слободі козака Мамаяwink
Фестиваль «Козацька Коляда» - це спільний захід волонтерів та козаків «Мамаєвої Слободи», щодо збору коштів на потребу поранених бійців АТО та українського війська!
Тим фольклорним колективам та волонтерам, хто хотів би долучитись до участі у родинному Різдвяному святі - пропонують звертатись за додатковою інформацією за тел. 044-361-98-48, або на ел.: [email protected]mail

А всіх, хто хоче відзначити Різдво - чекають на Мамаєвій Слободі, де ви спільно з колядницькими гуртами зможете вивчити прадавні українські колядки, потім всі будуть один одного віншувати й вітати, Христа Бога прославляти!
"Чи бачили Ви колись, як чубаті українські козаки тримаючи «Звізду» верхи на конях колядують!? - питають Організтори Свята. - Тож Ви та Ваші дітлахи, зможете здійснити мандрівку крізь час і як у давнину, спільно з колядницькими ватагами, весело та гамірно колядуватимите під хатами Титаря, Сотника, Гончара, Коваля, Ворожки, козака Джури ну і звичайно ж завітаєте до «Шинку – Коса над чаркою», що на «Мамаєвій Слободі», де будете весело господарів віншувати, добра всім бажати!"

Колись, у славну козацьку добу, колядницькі ватаги значну частину всього наколядованого віддавали на церкву та різні громадські потреби. Так і тут зроблять. Продовжуючи ці добрі прадідівські традиції, колядницькі гурти «Мамаєвої Слободи» та київські волонтери спільно вирішили: все наколядоване під час заходу віддати на потреби поранених бійців АТО та укріплення обороноздатності українського війська.yes
Родинний фестиваль «Козацька Коляда» має на меті збереження та розвиток Різдвяних традицій, духовне єднання української громади від зелених Карпат і до синього Дону.
В програмі заходу 7 січня:
11-30 – Хресний хід від козацької церкви Покрова Пресвятої Богородиці до каплиці з різьбленою дерев`яною іконою в ім`я Божої Матері.
12-00 – святкові колядки та щедрівки у виконанні церковного хору козацької церкви Покрова Пресвятої Богородиці на «Мамаєвій Слободі». 
Далі на сцені та майдані козацької Слободи Вас та Ваші родини віншуватимуть колядками, танцюватимуть та співатимуть жартівливих козацьких пісень фольклорні гурти: «Панночка-козачка», «Добривечір», «Калита», «Терлич-трава» та всі охочі колядницькі колективи, котрі зголосяться приїхати на наш захід! 
Будемо колядувати, співати та танцювати – гарні мислі мати!
- Різдвяна шопка
- Різдвяні розваги для дітей та дорослих
- Майстер-класи від народних майстрів
- Співи та танці біля вогнища
- Катання на запряжених кіньми санях чи возі, або ж верхи на коні спільно з козаками
В той час, коли на головній сцені Волонтери та фольклорні колективи й народні гурти колядуватимуть, співатимуть та танцюватимуть, біля возів відбуватиметься ярмарок народних майстрів.
На майдані, на відкритому вогні, слобідські господині жаритимуть та паритимуть усіляку всячину, а також готуватимуть для Вас старовинний щляхетський гарячий хмільний напій «Мусулєс» (глінтвейн), або ж козацький трав`яний чай «Гербата».
Також ви зможете продегустувати традиційні хмільні українські напої козацької доби (вишняк, слив’янку, дулівку, медовуху та варенуху).
Сторінка організаторів заходу у ФБ: 
https://www.facebook.com/events/870275733093039/
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення