Сила Трахтемирова: велопохід до козацької столиці

Сила Трахтемирова: велопохід до козацької столиці

Трахтемирів (Черкаська область) – це магічне місце, де колись розташовувалася гетьманська столиця! А неймовірно мальовнича природа півострова і понині приваблює мандрівників. За два дні нашої подорожі ми з вами проїдемось по наймальовничішим місцям Київщини, де Дніпровські кручі віками нависали над рікою, а дух козацької свободи відчувається і по сьогодні.

Що на вас чекає: 

  • мальовничі Дніпровські кручі (так, тут  можна робити класні селфіки);
  • Іван-гора у Ржищеві, де були розташовані трипільські поселення ІV-III ст. до н.е.;
  • знайомство зі Скіфом – єдиним жителем Трахтемирова, який знає дуже багато історій про це місце і з радістю запрошує до своєї хати-музею;
  • ми побачимо символ Трахтемирівського півострова – дерево «Тризуб»;
  • рельєф, багатий на яри, не дасть нам сумувати, а у густих лісах ми насолодимося переспівами птахів!
  • ми проведемо романтичний вечір під зірками, заночуємо на природі і просто чудово проведемо вихідні у гарній команії!

Загальний кілометраж подорожі за два дні: 96 км. 40% грунт, 60% асфальт.
Маршрут підходить для новачків, але дуже бажаний досвід поїздок на велосипеді від 50 км в день. Мальовничий рельєф Трахтемирівського півострова має багато спусків і підйомів (але вони не затяжні, тому впораються всі).
ДЕНЬ ПЕРШИЙ: (від Ржищева до Трахтемирова) 
Зранку ми зустрічаємося на автостанції Видубічі, де вантажимо наші велосипеди у замовлений автобус. Через 1,5 години ми приїдемо на початкову точку нашого маршруту у містечко Ржищів. Недалеко від міста ми здолаємо Іван-Гору, з якої відкривається захоплюючий краєвид! Тут, у часи Київської Русі, знаходилась фортеця-аванпост, яка захищала південні підступи до Києва і прикривала торговий шлях «із варяг у греки». Якщо буде хороша погода, то звідси можна розгледіти залишки затопленої Гусинської церкви, яку зараз реставрують (затопили при створенні водосховища).
Далі, ми поїдемо на південь у бік Трахтемирівського півострова і проїдемо село Великий Букрин, де і наберемо запас питної води.
ДЕНЬ ДРУГИЙ:
День 2 – 46 км (Досліджуючи Трахтемирів) 
Сьогодні ми з вами відвідаємо гору Батура, яка називається так через могилу козака Батура. Звідси відкривається чудовий вид на Дніпро і Канівське море. До появи водосховища тут знаходився єдиний, відомий ще з давніх часів, брід через Дніпро. Але водосховище затопило не тільки його, а й ще близько 20 сіл, нерідко з дуже цікавою історією і артефактами. Ми зійдемо на пляж, де трохи посидимо із заплющеними очима і послухаємо природу.
Далі, ми будемо потроху повертатись до Ржищева, правда іншою дорогою. Відвідаємо ще один пляж, де зможемо побачити доісторичні скам’янілості, а потім - з вітерцем приїдемо до замовного автобусу, який відвезе нас і наші велосипеди до Києва.
Найближчі дати: 23-24 квітня; 21-22 травня 2016 р.
Поставити запитання та забронювати місця можна за тел.:
 
(050) 815 19 47, (093) 389 86 93.
Сайт: 
http://www.vezdehod-tour.com.ua/calendar/item/234-syla-trahtemirova

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення