Складання послами портрету-пазлу з уривків «Заповіту» Т.Шевченка

Складання послами портрету-пазлу з уривків «Заповіту» Т.Шевченка

16 березня в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться міжнародна урочиста культурно-мистецька церемонія «Нас єднає Шевченкове слово», присвячена відзначенню 202-ї річниці з дня народження видатного Кобзаря Тараса Шевченка та 170-річчю написання «Заповіту».
Організатори заходу: Влада Литовченко, Дарія Карякіна, Національний музей Тараса Шевченка, Міжнародний Фонд культурного співробітництва, проект OUTLOOK.
У заході візьмуть участь близько 25-ти послів іноземних держав та представників дипломатичного корпусу.

Унікальністю цьогорічної церемонії є представлення Послами національних поетів своїх країн, чия творчість для держави вважається такою ж знаковою, як творчість Шевченка в Україні. Книги найвидатніших поетів світу будуть продемонстровані у якості експонатів тематичної виставки, а потім перейдуть до фонду Музею.

Особливістю проекту стане складання Надзвичайними та Повноважними послами унікального портрету-пазлу Тараса Шевченка, зробленого з уривків «Заповіту» у перекладі на 25 мов світу.
Також в рамках церемонії Посли візьмуть участь у фотопроекті «Історія одного Заповіту», де особисто представлять на світлинах «Кобзар», висловивши таким чином повагу та шану поетичному генію українського народу.

Ведучий церемонії – головний «дикторський голос» офіційних заходів України Дмитро Хоркін.
Початок: 16 березня, середа, 12.00.
Акредитація журналістів: 097 906-53-31.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення