Співучасники. Фотопроект Олександра Заклецького

Співучасники. Фотопроект Олександра Заклецького

Всі анонси від: Остання Барикада, Олександр Заклецький

Друзі, запрошуємо вас до Остання Барикада на відкриття фотопроекту Alex Zakletsky "Співучасники"!

"СПІВУ́ЧАСТЬ, і, жін. - спільна участь із ким-небудь у якійсь справі, діяльності і т. ін. Також може використовуватися в значенні співчуття, милосердя, емпатія. (Академічний тлумачний словник Української мови)".

"Дорогомиловский суд Москвы во вторник признал события, произошедшие на Украине в феврале 2014 года, государственным переворотом, тем самым удовлетворив иск экс-депутата Верховной рады Владимира Олейника. «Данное обстоятельство нашло подтверждение в доказательствах, представленных в деле", — сказала судья Анна Шипикова. Во время рассмотрения иска были допрошены бывшие высокопоставленные украинские чиновники из администрации украинского президента, Генпрокуратуры, МВД и СБУ, которые также указали на то, что события, произошедшие на площади Независимости в Киеве в 2014 году, были антиконституционным государственным переворотом" (27.12.2016 ©Lenta.ru).

"Співучасть у злочині — умисна спільна участь двох або більше осіб у скоєнні злочину. За загальним правилом скоєння злочину кількома особами становить більшу суспільну небезпеку, ніж скоєння злочину однією особою. С. у з. характеризується сукупністю об'єктивних і суб'єктивних ознак. До об'єктивних ознак слід, по-перше, віднести участь у скоєнні одного й того самого злочину двох або більше осіб. По-друге, у співучасті дві або більше особи діють спільно. Спільність характеризується тим, що дії всіх співучасників взаємопов'язані, вони доповнюють одна одну, спрямовані на скоєння одного і того самого злочину й істотно сприяють його виконанню. Вказівка в ч. І ст. 19 КК на умисну спільну участь у скоєнні злочину підкреслює необхідність встановлення причинного зв'язку між діями співучасників і злочинним діянням, тобто дії всіх співучасників мають бути у причинному зв'язку із злочином" (Юридичний словник-довідник).

Цей проект присвячений не стільки подіям, що відбувалися на Майдані, та самому місцю, в контексті якого це відбувалося, скільки Людям та їхнім емоціям. Бувши активним учасником Помаранчевої революції, я не міг не відчути того сильного поля всеохопної любові, взаємодопомоги, милосердя, співучасті, які панували на тому ще Помаранчевому Майдані. На жаль, всі архівні плівки не збереглися. Проте я відчував наближення нового Майдану і коли він таки розпочався то однією з задач, що я перед собою поставив було спробувати зафіксувати хоча б тінь тих емоцій, що володіли нами всіма в ті дні, адже це була не лють, не кровожерність, а перш за все Любов, з якої витікала готовність допомагати оточуючим, битися та помирати за неї, жартувати, творити, попри страшні погрози із сторони можновладців та саботаж «національних лідерів». Цей проект про емоції, про Любов як Бога та про Дихання Боже, яке всі ми відчули в ті дні на собі, до яких би переконань та конфесій він не належав. В цьому проекті ви зустрінете активістів, поетів, письменників, художників, волонтерів та трішки політиків. Всі вони, як і я, є Співучасниками того неймовірного дійства, тієї містерії, яка називалась – Майдан" (Олександр Заклецький).

Відкриття фотопроекту відбудеться 2 лютого о 20:00
Відвідати виставку можна протягом всього лютого з 10:00 до 00:00 щодня
Бронювання столиків за номером 068 907 1991

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення