Сублімація і das Ding

Це одна із серії лекцій "Сучасне мистецтво і психоаналіз". Більш детально про курс за посиланням
Цього разу Тетяна Цвілодуб розповість про творче мислення, сублімації та метафору.

Що говорив про сублімації Жак Лакан? Які погляди психоаналітиків на творчість, і що казали про мистецтво і сублімації такі знамениті психоаналітики, як: Мелані Кляйн, Жак Лакан і Юлія Крістєва?

- Що таке сублімація?
- Як в психоаналізі розуміють насолоду та страждання?
- Що таке сексуальне задоволення і як людина відмовляється від "природної" мети коїтусу? Чи можна назвати “заміною” вибір інших соціально прийнятних або творчих цілей?
- Чому наявність бажань і шлях до їх втілення грають дуже важливу роль?
- Що можна віднести до сублімації, а що - ні?

У розрізі історичної перспективи все стає доволі зрозумілим. Будемо «розрізати» разом. А щоб комплексно відповісти на виниклі запитання, звернемося до конкретних прикладів. Говорити будемо з позицій мистецтвознавства, філософії та психоаналізу разом із співзасновницею Музею Сновидінь та Міждисциплінарного центру розвитку мистецтва і культури “Dream Projects”, Тетяною Цвілодуб.

Автор лекції Тетяна Цвілодуб - куратор, мистецтвознавець, психоаналітик. Автор курсу "Як розуміти сучасне мистецтво. Філософія. Історія. Психоаналіз." Веде зустрічі-розповіді в Музеї сновидінь "Про Сновидіння" для дорослих і дітей. Співзасновник "Dream Projects" - міждисциплінарного центру розвитку мистецтва та культури (Україна, Грузія). Співзасновник і куратор "Музею Сновидінь" (Київ, Україна). Куратор міжнародного проекту "Сергій Параджанов - сновидіння ХХІ століття" (Україна, Грузія). Займається дослідженням і розвитком крос-культурних, міждисциплінарних форм в сучасному мистецтві. Надихає та підтримує у створенні проектів, націлених на розвиток мистецтва і культури в Україні.
Ваш Музей Сновидінь - музей нематеріальних цінностей.

Вхід: 250 грн.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення