Сучасне мистецтво Туреччини  у Києві

Сучасне мистецтво Туреччини у Києві

Урочисте відкриття: понеділок, 17 лютого, 18:00–21:00!

Із 17 лютого по 15 березня 2020 року в Інституті проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України в Києві відбуватиметься турецьке сучасне мистецтво.

У виставці під кураторством Бедрі Байкама, який із 2018 року є членом Національної академії мистецтв України, візьмуть участь 26 турецьких митців.

Виставка включає роботи митців, народжених між 1951 і 1988 роками, а отже представляє три покоління турецьких художників, які постали після 1980 року. Ці створені незалежно одна від одної роботи особливо яскраво ілюструють широкий діапазон сучасного мистецтва Туреччини, використовуючи розмаїття виражальних засобів і технік.

Віктор Сидоренко, директор Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, та Бедрі Байкам, художник, письменник та засновник галереї «Пірамід Санат», домовилися про проведення серії виставок-обмінів. У березні 2018 року на запрошення Віктора Сидоренка Бедрі Байкам провів у Національній академії мистецтв України свою персональну виставку «Роботи Бедрі Байкама останнього десятиліття». Наступним був проект «Пам’ять несвідомого» у «Пірамід Санат» у вересні 2019-го в рамках паралельної програми 15-ї Стамбульської Бієнале, де були представлені роботи Віктора Сидоренка, Валентина Попова та Дрю Альтіцера.

Незабаром у Києві, після півторарічної підготовчої роботи, відкриється виставка «Сучасне мистецтво з Туреччини», організована арт-центром «Пірамід Санат». Наступним кроком буде організація та експозиція виставки «Сучасне мистецтво України» у Стамбулі.

З нагоди виставки буде видано 150-сторінковий каталог, в який увійде чотири передмови. Їхні автори: Екрем Імамоглу, мер Стамбула; Віктор Сидоренко, директор Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України; Хасан Бюлент Кахраман, професор, доктор наук, академік і мистецький критик; та Бедрі Байкам, куратор виставки.

На відкриття до Києва завітає близько 30 турецьких митців, журналістів та організаторів виставки, що відбудеться за спонсорської підтримки муніципалітету Стамбула, галереї «Пірамід Санат», Фонду Хітай, компанії «Нарт» і торгової марки «Годіва».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення