Талановиті жінки України: Визнані та забуті - Лекція

Талановиті жінки України: Визнані та забуті - Лекція

Жінки, які прославили нашу країну далеко за її межами та які надихали світових митців.

НА ЛЕКЦІЇ БУДУТЬ РОЗКРИТІ ТЕМИ:

  1. Біографія та творчий шлях Катерини Білокур, Марії Приймаченко та Соломії Крушельницької.
  2. Виставки, виступи та досягнення героїнь. Порівняння класичного «високого» мистецтва та «наївного».
  3. У чому феномен популярності картин та співів героїнь? Чому саме сьогодні вони в тренді?

СПІКЕР: Ліна Зеленська

Телеведуча, журналістка, поетеса, автор казок та циклу телевізійних програм на телеканалі Інтер, тренер авторського курсу з ораторського мистецтва. Керує українською компанією в еко-будівництві, вертикальному озелененні, ввійшла у групу британських розробників еко- проектів.

ОПИС:

Головні героїні лекції – видатні українські жінки.

Оперна співачка Соломія Крушельницька та художниці: Катерина Білокур та Марія Приймаченко.

«Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б увесь світ заговорити про неї!» – говорив Пабло Пікассо про Катерину Білокур. Дівчина з невеличкого села Богданівка, яка малювала з дитинства. Над нею сміялися односельці та критикували рідні, а вона здобула всесвітню славу як художниця-самоучка.

Ще одна представниця «наївного мистецтва» – Марія Приймаченко. Лауреат багатьох премій та автор, яка поєдную в своїх картинах живопис та графіку. За творами художниці стоїть багатовікова історія культури та народностей. Картини Марії багаті на українську символіку та фольклорні елементи. Скромна дівчина з київської області, що захворіла в дитинстві на поліомієліт та переживала тяжкі болі протягом всього життя. Проте залишила більше ніж 650 робіт та має поціновувачів до сьогодні. Марія Приймаченко одна з найтрендовіших митців сучасності! Її творчість зараз переживає новий злет.

Та на відміну від попередніх героїнь Соломія Крушельницька народилася в поважній сім’ї священника, де підтримували та розвивали співочий талант дівчинки. Вона стала відомою, досягла всесвітньої слави, визнання та стала також гордістю нашої країни. Вона пізнала славу закордоном, збирала зали та увагу прихильників, та все ж повернулася додому.

Як пояснити ці феномени популярності та слави ми дізнаємося 26 лютого від спікера Ліни Зеленської.

Такі різні, але однаково талановиті жінки, якими ми пишаємося та пам’ятаємо. Запрошуємо вас на цікавий захід, де ми проаналізуємо життєвий та творчий шлях всіх героїн. Що їх поєднувало та що різнило, а також дослідимо, як саме сім’я та оточення впливають на успіх у майбутньому.

*лекція проводиться українською мовою.

В меню вечора: ароматний чай/кава, приємне спілкування у колі однодумців та неодмінно натхнення від чуттєвої поезії українських метрів слова.

Участь за попередньою реєстрацією!

Дата: 26.02.2020

Час проведення: 19:00 – 21:00. Реєстрація учасників та welcome coffee почнеться з 18:30

Локація: м Київ, вул. Дорогожицька, 8 (3 поверх)

Вартість: 330 грн.

При оплаті участі 2-х та більше людей – знижка 10%

Деталі за телефоном: (044) 451 92 72 Марія Тевс

Email: [email protected]  

Посилання - ТУТ

До зустрічі на заході!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення