«ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко» у Києві

«Голос Шевченка розкладається як симфонія. Відтак особисто для нас його поезія звучить лише в універсальному музичному прочитанні, тобто для неї потрібне симфонічне звучання, навіть не камерне, не окремим супроводом. Якщо поглянути на те, як розгортається драматургія в нашій концертній програмі, то навіть за формою вона, фактично, відповідає симфонії – і кожна тема розгортається у своїй власній траєкторії кульмінації, лірики, стишення, надвиру…», – власне так коментують Галя і Леся Тельнюк свій проект «ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко».

Концертна програма водночас розкриває перед слухачем Шевченка ще не до кінця зрозумілого та впізнаваного, адже тексти, які інтерпретують Галя і Леся Тельнюк перш за все показують глибину поета, який мріє, кохає, сперечається, молиться, наставляє, розчаровується і водночас безперестанку вірить. Кожен текст стає на ново почутим і прочитаним, осмисленим і проговореним перед самим собою.

Кияни зможуть почути програму 26 січня о 19 годині в Національному театрі оперети у супроводі симфонічного оркестру театру (диригент – Володимир Врублевський).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення