Тиждень італійського кіно

Тиждень італійського кіно

Всі анонси від: Артхаус Трафік

21 червня у Києві та інших містах України розпочинається «Тиждень італійського кіно». Цього року фестиваль, якій знайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії, відбудеться осьоме.

Фестиваль відкривається трагікомедією Паоло Вірдзі «Як навіжені». Стрічка відправляє глядачів у подорож разом із двома дівчатами, які втекли з божевільні. Режисер фільму Паоло Вірдзі – чотириразовий лауреат Венеційського кінофестивалю, автор популярної італійської драми «Людський капітал». Одну з головних ролей у фільмі виконала зірка європейського кіно Валерія Бруні-Тедескі. На батьківщині картина була номінована на 3 італійських «Оскара» – премії «Давид ді Донателло» за найкращі фільм, режисуру та жіночу роль. По закінченні фестивалю, 29 червня фільм вийде в український прокат.

До програми увійшла і одна з головних фестивальних стрічок Італії – «Море у вогні», що стала першим документальним фільмом, відзначеним «Золотим ведмедем» Берлінського кінофестивалю. Джанфранко Розі, лауреат «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю, присвятив свою нову роботу актуальній темі – острову Лампедуза, який останні 20 років є «воротами до Європи» для сотень тисяч біженців з Африки та Близького Сходу. У Берліні «Море у вогні» також отримало приз екуменічного журі та премію від міжнародної правозахисної організації Amnesty International. В Італії стрічку було номіновано на премію «Давид ді Донателло» за найкращий фільм, режисера, продюсера і монтаж.

Не обійшлося і без традиційної італійської комедії про протистояння Півночі і Півдня. Романтична стрічка «Чи бувала на Місяці?» розповідає про гламурну міланську дівчину, яка закохується у чарівного апулійського фермера. Режисер фільму – Паоло Дженовезе, автор глядацького хіта «Ідеальні незнайомці», що зібрав 17 мільйонів євро у прокаті й удостоївся 11 міжнародних кінопремій.

Давнім сардинським звичаям присвячена драма «Акабадора» Енріко Пау, що оповідає про так званих вбивць милосердя – жінок, які традиційно допомагали піти з життя літнім або хворим людям.

Організатори «Тижня італійського кіно» – Італійський інститут культури в Україні, Посольство Італії в Україні та компанія «Артхаус Трафік». Фестиваль триває у Києві 21 – 24 червня, після чого відвідає також Дніпро, Львів, Одесу і Харків. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення