Тур вихідного дня "Радомишль-Макарів"

Тур вихідного дня "Радомишль-Макарів"

На сьогодні це одна з найоптимальнішіх екскурсій по ціновій політиці. 
На річці Мика стоїть Радомишль - одне з найдавніших міст України.  Перші відомі письмові згадки про Радомишль зустрічаються в Іпатіївському літописі 1150 р. Там він згадується під назвою Мичеськ. З XVI століття Мичеськ згадується вже як Радомисль, а з 1946 року набуває свою сучасну назву - Радомишль. На початку ХХ століття місто було одним з найбільших у Київській губернії. Ми оглянемо будинок водяного млина на р. Мика, зведена в XIX в. на фундаментах зруйнованої під час козацьких повстань паперової фабрики, яка була заснована у 1606 р. архімандрідом Єлисеєм Плетенецьким для забезпечення папером друкарні Києво-Печерської лаври. Довгий час будівля млина стояла закинутою, але потім, завдяки меценатам, було відреставровано і стало етнопарком "Замок Радомисль" з музеєм домашньої ікони. В даний час площа етнопарку становить 2500 кв.м. У замку відтворені інтер'єри XVIІ століття. Ландшафтний парк, що його оточує, складається з декількох островів, з'єднаних між собою кам'яними мостами.
 В місті Макарові, ще з Х ст. знаходився замок, від якого проходила друга лінія Змієвих валів. Вали йшли навколо Києва, вздовж річки Здвиж простягались на багато кілометрів. Місто має багату історію, з якою ми ознайомимось на Замчищі, що існувало до середини ХІХ ст. Біографії багатьох письменників пов’язані з містом. А ще в Макарові жив святий Дмитрій Ростовський, на честь якого поставленно пам’ятник і відбудовано храм.
В селі Копилів зберігся парк і маєток ХІХ ст. фон Мекків, в якому декілька раз перебував композитор Чайковський.
Одноденна екскурсія. Від’їзд орієнтовно о 8:00, повернення до Києва орієнтовно о 19:00.
Ціна: 200 грн.
Детальну інформацію можна дізнатися за тел. туристичної фірми подорожей вихідного дня «Кардаш»: (044) 332-06-55, тел. (044) 449-18-71. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення