У Києві оберуть українського супергероя № 1

У Києві оберуть українського супергероя № 1

Всі анонси від: ТЦ "Домосфера"

21-22 травня українська столиця перетвориться на місце суперсили, де у рамках першого Дня українського супергероя у виставковому просторі «Домосфера» на території у 800 квадратних метрів розгорнуться багато активностей для дітей і дорослих.  

День українського супергероя – проект-присвята українським казкам та їх персонажам, які нічим не поступаються героям популярних американських коміксів.
«Усі знають Бетмена – захисника Готема, але чи всі знають Кирила Кожум’яку – захисника Києва? – говорить організатор проекту, директор ТЦ «Домосфера» Наталя Кравець. – Наша головна мета – показати і розповісти дітям, що їм є на кого рівнятися і ким пишатися. Українські супергерої – це як персонажі билин і казок, що з’явилися тисячоліття тому, так і зовсім нові фантастичні створіння. У рамках спеціального інформаційного проекту ми детально розповімо про них: якими суперсилами володіють, кого перемагали, кого рятували. І діти зможуть віддати свій голос за персонажа, який їм найбільше сподобався, – так малеча обере українського супергероя №1».

Крім того, на Дні українського супергероя можна буде перевірити силу і вправність на майстер-класах із козацьких бойових мистецтв від школи бойового гопака «Шаблезуб», а кмітливість і вміння працювати у команді – на спеціальному квесті за мотивами українських казок, билин та легенд. На кулінарних майстер-класах малюки зможуть виготовити власний знак-оберіг, який символізує їхню суперсилу, або змайструвати свого ідеального супергероя з овочів і сухофруктів. Також у них буде можливість навчитися самостійно малювати мультфільми на ворк-шопі від творців найпопулярнішої української мультиплікаційної серії «Козаки» і першими побачити тізер нового епізоду (сам епізод вийде влітку).

Ще у дитячій програмі – тематичні лялькові вистави і мультфільми, супергеройська фотозона і багато іншого. Передбачені заходи і для дорослих: лекторії і майстер-класи психологів і педагогів, присвячені всебічному розвитку дітей. Плюс, звичайно ж, супергеройський фудкорт для всієї родини.

Що відрізняє українських супергероїв від решти? В першу чергу, бажання допомагати нужденним. У цьому переконана фольклорист Олеся Наумовська: «У казках більшості народів світу герої доволі егоїстичні – вони стараються, передусім, заради особистої слави і вигоди. У нас же подібні мотиви зустрічаються в билинах часів Київської Русі, але більш пізні тексти, в тому числі козацькі думи, орієнтовані на інші цінності, а саме на бажання знайти щастя у боротьбі за інших. Згадайте таких персонажів як Котигорошко, Іван Ведмеденко, Кирило Кожум’яка – це ж справжні захисники і лицарі, готові на подвиги заради тих, кому потрібна допомога. Неможливо точно встановити, коли історії про них з’явилися вперше, але можна з упевненістю сказати: цим героям не одна тисяча років».
Стати супергероями і супергероїнями українські дітлахи зможуть цілком безкоштовно – вхід на всі заходи Дня українського супергероя вільний для дітей і дорослих.

21-22 травня, з 11:00 до 19:00
ТЦ «Домосфера», Столичне шосе, 101
За новинами слідкуйте на офіційній сторінці заходу: 
https://www.facebook.com/events/856509904494303/

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення