Українська нова хвиля: Красиві двадцятилітні - Короткометражки

Українська нова хвиля: Красиві двадцятилітні - Короткометражки

Довженко-Центр випускає в національний кінопрокат шостий альманах українських короткометражних фільмів УКРАЇНСЬКА НОВА ХВИЛЯ: Красиві двадцятилітні.

КРАСИВІ ДВАДЦЯТИЛІТНІ – збірка найкращого українського короткометражного кіно 2018 року, відзначеного нагородами престижних українських та міжнародних фестивалів. Усі автори – молоді амбітні режисер(к)и, які задають нові тренди в українському сучасному кіно та змінюють його сприйняття у світі. До альманаху увійшли топові стрічки ключових жанрів – комедії, трагікомедії, драми, анімації, документального кіно, які об’єднав мотив персональних дилем «маленької людини».

Як і в однойменному культовому романі польського письменника Марека Гласка, Красиві двадцятилітні «Української нової хвилі» опиняються у вихорі буремних часів, які стають тлом для прийняття складних рішень та відповідальності у невідворотному процесі дорослішання.

Прем’єрний показ відбудеться 11 квітня у кінотеатрі “Жовтень”.

З 11 квітня стартують покази у столичних кінотеатрах Культурний центр "Кінотеатр "Київ" та Кінотеатр «Жовтень», а з 25 квітня фільми можна буде переглянути у мережах Мережа "Кінопалац" Львів (Львів, Чернівці) та Планета Кіно (Київ, Харків, Одеса, Львів).

Фільми-учасники цьогорічної «Хвилі»:

- «Штангіст» (спортивна драма 30 хв) режисер Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk.
- «Mia Donna» (короткометражний, ігровий, трагікомедія, 16 хв.), режисер Pavlo Ostrikov.
- «В радості і тільки в радості», (ігровий, драма 27 хв), режисерка Марина Рощина.
- «Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв із квітами» (анімаційний фільм, 15 хв). Режисерка Дана Кавелина.
- «Діорама», (документальний, 12 хв), режисерка Zoya Laktionova.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення