Український Дім: виставки «Великі українці» та «Музична Україна»

Український Дім: виставки «Великі українці» та «Музична Україна»

З 25 липня по 16 серпня 2015 року  в Українському домі на Європейській площі (вул.Хрещатик, 2) будуть працювати виставки «Великі українці» та «Музична Україна» (культурно-просвітницький проект «Дорогою віри»), присвячені вшануванню 1000-ліття пам’яті Рівноапостольного Великого Князя Київського Святого Володимира. 
Проект має на меті широко представити взірцеві зразки українського  мистецтва, що саме зараз є на часі у зв’язку із активними суспільними процесами, пов’язаними із самоосмисленням та  самоідентифікацією українців.

В центральній залі Українського дому Національна портретна галерея «Українці в світі» представляє виставку «Панування роду Володимира Великого» та  портрети видатних українців, що здійснили помітний внесок у розвиток світової цивілізації, чиї здобутки у сфері церковної історії, державотворення, науки і культури виходять за межі суто національного. Це діячі, які стали відомими на весь світ, живучи в Україні; емігранти з України, що здобули визнання в чужих державах; особистості, які, не акцентуючи на своєму походженні, все ж залишалися генетично спорідненими з Україною. Завдання проекту — зібрати і зберегти цінні постаті нашої національної історії на тлі світової цивілізації, ознайомити зі здобутками наших співвітчизників, аби зробити їх усвідомленим і шанованим надбанням української нації. Автор проекту - Ющенко Петро Андрійович, Голова ВО «За Помісну Україну!»
На виставці «Музична Україна» будуть представлені музичні інструменти XVIII–XXст. з фондів Національного музею народної архітектури та побуту України, багато з яких експонуватимуться вперше. Виготовлені українськими майстрами бандури, кобзи, ліри, цимбали, волинки (кози), скрипки, духові та ударні інструменти ілюструють розвиток та різноманітність історії українських народних музичних інструментів майже усіх регіонів України. Унікальні експонати музейної колекції розкривають яскраві сторінки історії музичної культури українського народу. 

У великій виставковій залі експонуватимуться ікони з фондів Національного Києво-Печерського  історико-культурного заповідника та фондів ДП «Український дім». Відвідувачі матимуть можливість побачити унікальні твори українського іконопису, які зазвичай знаходяться у закритих фондових колекціях.

Виставка працюватиме з 25 липня по 16 серпня з 10.00 до 19.00. 
Вартість квитків: 20 грн., пільговий (пенсійне посвідчення, студентський квиток, діти до 15 років) – 10 грн. 

Організатори виставок: Державне підприємство  «Український дім»,  Всеукраїнське громадське об’єднання  «За помісну Україну!», Національна портретна галерея «Українці в світі», Національний  Києво-Печерський  історико-культурний заповідник і Національний музей народної архітектури та побуту України. 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення