Урочистий акт передачі капсули із землею з могили полковника Євгена Коновальця до НМІУ

Урочистий акт передачі капсули із землею з могили полковника Євгена Коновальця до НМІУ

Всі анонси від: НМІУ

У п'ятницю, 4 листопада, в Музеї Української революції 1917 – 1921 рр. відбудеться урочистий акт передачі капсули із землею з могили полковника Євгена Коновальця до Музею.

Одним із найвидатніших військових діячів Української революції 1917 – 1921 рр. був полковник Євген Коновалець (1891 – 1938), тимчасове поховання якого знаходиться в м. Роттердам (Голландія). Могила Є. Коновальця завжди була і нині залишається місцем вшанування вірного сина України.

За сприяння української громадськості та за дорученням Фундації ім. О. Ольжича київський колекціонер і дослідник О. Мельник виконав забір землі з могили Є. Коновальця, ця подія була зафіксована на фото та відео. По факту відбору та передачі землі до Фундації ім. О. Ольжича складено відповідний акт.

З доброї волі учасників вирішено передати землю з могили полковника Є. Коновальця до Музею Української революції 1917 – 1921 рр. НМІУ де капсула буде включена до експозиційного блоку полковника Є. Коновальця поруч з його особистими речами, посмертною маскою тощо.

Урочиста передача відбудеться в п'ятницю, 4 листопада, о 16:00  в Музеї Української революції 1917-1921 рр. за адресою вул. Володимирська, 57 (Київський міський будинок учителя).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення