"В очікуванні сонця". Виставка художника Дмитра Коваля

"В очікуванні сонця". Виставка художника Дмитра Коваля

Арт-галерея «Мануфактура» представляє виставку «В очікуванні сонця» київського художника Дмитра Коваля, визнаного в творчих колах одним з найкращих сучасних молодих імпресіоністів. Основні напрямки в творчості живописця - імпресіонізм і пуантилізм, які Дмитро синтезував з абстрактним і декоративним мистецтвом, сформувавши унікальний авторський стиль. Основу експозиції складає серія робіт автора - "Українська молитва", яка охоплює період творчого життя 2012-2017 років.

«Головне в моїй творчості - це істина і правда: своя, не всім зрозуміла, не всім близька і вподобана»,

- говорить художник про свої роботи.
Для нього живопис - це засіб вираження саме тих переживань і болю, які просякнуті життям, наповненим різними несподіванками і своєї суворості... Це не мистецтво, яке створюється за шаблоном, воно самобутнє, відчуте, самодостатнє. Його неможливо задумати за день, тиждень, місяць ... Це збірний образ протягом тривалого проміжку часу. Разом з тим, воно поза епох, адже його не можна віднести до актуального мистецтва, проте, воно сучасне і буде таким в далекому майбутньому, - вірить живописець.

Головною місією своєї діяльності Дмитро вважає виховання в суспільстві почуття прекрасного, естетичного і розуміння того, що таке смак і мистецтво. Коли люди почнуть усвідомлювати життя не тільки як матеріальне благо, а й духовне - суспільство і світ стануть краще, - впевнений молодий художник.

Дмитро Коваль народився на Західній Україні, м. Хотин Чернівецької області, 23 жовтня 1990 році. Випускник Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Студентська робота Дмитра "Українська молитва" або "Душі померлих" визнана найкращим дипломом 2016 року і одним з найбільш гідних, які були номіновані за останні роки на Золоту медаль Академії. Крім того, художник - учасник численних Всеукраїнських та Міжнародних виставок. 2011 року - лауреат премії ім. В. Пузірькова. 2013 г. - лауреат премії ім. В.Шаталіна. Його художні твори знаходяться в музеях Запоріжжя, Чернівців і приватних колекціях України, Німеччини, Китаю, Чехії та Росії.

Виставка триватиме з 17.11.2017 до 19.01.2018
Інформація по тел: +38 (044) 200-9747,  E-mail: [email protected]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення