LATE - Виставка у Києві

LATE - Виставка у Києві

Виставка «LATE» української мисткині Марії Прошковської - це продовження довгострокового проекту «Присутність», який покликаний візуалізувати стереотипно нав’язані суспільством цінності, що накладаються на людей різного віку. Дослідницький арт-проект “LATE” досліджує гендерні питання і акцентує увагу на певних аспектах та проблемах, які зокрема стосуються життя жінок у сучасному суспільстві.  

У своїх роботах Марія Прошковська ділиться особистими історіями людей, зібраними не тільки зі всієї України, але й інших країн світу, та візуалізує стереотипи, сформовані внаслідок тиску соціуму, а також порушує актуальні питання для діалогу стосовно гендерної проблематики. Більше того, її виставка створить дружню і відкриту платформу для запитань і роздумів з різних тем, а саме: як наше внутрішнє сприйняття співвідноситься із суспільним; як подолати психологічні гендерні межі; як позбутися страху «біологічного годинника»; чи різняться погляди в залежності від регіону проживання чи вікової групи. Цей  дослідницький проект доповнено результатми соціологічного дослідження.  

Необхідність уповільнитись, озирнутись та відрефлексувати автоматичні шаблони поведінки та алгоритми прийняття особистих рішень спонукає автора до створення цього проекту, а також до проведення глибокого аналізу того, як з плином часу змінюються подібного роду аспекти людської природи. 

Ця виствка є частиною міжнародної мистецької ініціативи HeForShe Arts Week 2019, яка щорічно проводиться у всьому світі 8-15 березня.  

Тривалість виставки: 12 березня - 27 квітня, 2019.

Для входу в Американський дім потрібно мати паспорт або посвідчення водія. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення