Перша Всеукраїнська Бієнале Левкасу 2019 - Виставка

Перша Всеукраїнська Бієнале Левкасу 2019 - Виставка

З 1 по 18 березня в Центрі Сучасного Мистецтва “Білий Світ” проходитиме виставка робіт учасників Першої Всеукраїнської Бієнале Левкасу.

Відкриття виставки відбудеться першого березня, у день народження ЦСМ "Білий Світ" –  йому виповниться три роки. На відкритті на глядачів очікує урочисте нагородження переможців, презентація каталогу Бієнале та святкові заходи і приємності, приурочені до річниці галереї сучасного мистецтва.

Понад 90 митців та митчинь, що пройшли конкурсний відбір, вивісять свої роботи у «Білому Світі» цієї весни. Великі та мініатюрні, традиційні та сучасні, монохромні та різнобарвні, всі ці картини мають виконати одне важливе завдання – наблизити глядача до старовинної техніки та традиції левкасу, що поєднує в одне ціле і живопис, і графіку, і скульптуру.

Техніка левкасу здавна використовувалась живописцями для надання творам міцності та довговічності, закріплення пігменту на дошці та досягнення ефекту ніжного сяйва, що просвічується крізь фарбу. Класичний рецепт левкасу: перед нанесенням малюнку дошка проклеюється паволокою і багатошарово ґрунтується сумішшю крейди, желатину та олії. За таким принципом левкасні твори створюються і сьогодні, а поява сучасних матеріалів для левкасної суміші зумовила розповсюдження левкасу серед митців зовсім різних течій і їхню палку любов до цієї техніки.

Переможці Бієнале поки що невідомі, так само, як і кількість сюрпризів, які готує для гостей та учасників конкурсу команда «Білого Світу». У перший день весни гостям варто очікувати на веселе святкування, частування, цікаві знайомства і, звичайно, на неймовірну кількість різноманітних та вартих захоплення витворів мистецтва.

Відкриття виставки – 1 березня о 18:00.

Експозиція триватиме до 18 березня.

Розклад роботи галереї:

Вт-нд – 11:00-19:00; пн – вихідний.

Вхід вільний!

Центр Сучасного Мистецтва «Білий Світ».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення