Відкриття виставки ПИСАНОК Софійки Зєлик та "ПОРТРЕТИ НЕВТРАЧЕНИХ"  Грейс Магоні

Відкриття виставки ПИСАНОК Софійки Зєлик та "ПОРТРЕТИ НЕВТРАЧЕНИХ" Грейс Магоні

Українські традиції та сьогодення очима американських митців.
24 червня 2015 року, о 19:00 в Американському домі (America House, вул. Пимоненка, 6) відбудеться відкриття виставок ПИСАНКИ Софійки Зєлик та ПОРТРЕТИ НЕВТРАЧЕНИХ - акварелі Грейс Магоні. 
ПИСАНКИ Софійки Зєлик: «Не можу уявити собі життя без писанок. Вони стали невід’ємною частиною мого існування. Я радо відтворюю традиційний писанковий орнамент на курячих яйцях так, як це робилося тисячоліття тому. Але я також дозволяю собі експериментувати на гусячих та страусиних яйцях» - так розказує про своє мистецтво та життя Софійка Зєлик.
Софійка Зєлик народилася в Нью-Йорку і здобула вищу освіту з історії мистецтва в Нью-Йоркському університеті, США. Її роботи виставлялася в Metropolitan Museum of Art,  American Museum of Natural History,  Museum of Arts and Design.

ПОРТРЕТИ НЕВТРАЧЕНИХ - акварелі  Грейс Магоні. «Бабуся, бабця, бабуня... У транспорті, на ринку, у дворі... Кожна бабуся – історія. У кожної є, що розповісти, про що попліткувати, на що поскаржитися. Теперішнє покоління бабунь пережило Другу світову війну, голодомор, репресії. Вони були свідками того, чого ми не бачили, знають те чого ми й не чули. Тепер вони є частиною сьогодення. Закутавшись у шерстяні хустини, приносили теплу випічку на Майдан. Як і ми, переживають війну на сході України. Хтось втратив житло, тікаючи від агресії, а хтось, можливо, втратив дітей чи внуків. Пописані зморшками обличчя – пережиті радість та тривога» - так розповідає про ідею народження своїх робіт Грейс Магоні.
Ця виставка – життєві історії бабусь, написаних на їхніх обличчях – стареньких, втомлених, але невтрачених. 
Грейс Магоні – стипендіат програми ім. Фулбрайта в Україні. У 2010 році закінчила Університет міста Сіетл, де вивчала візуальне мистецтво й англійську літературу. У своїх роботах вона зосереджується на людських формах, передаючи їх за допомогою живопису та принту. Грейс виставляла свої роботи у різних галереях та культурних закладах міста Сіетл, штат Вашингтон.

Вхід вільний.  Щоб потрапити у будівлю Американського дому, при собі обов’язково мати паспорт чи посвідчення водія.
Обидві виставки триватимуть з 24 червня по 30 липня. yes

Більше інформації про заходи в Американському домі - http://www.americahousekyiv.org/events/
Контактна особа: Ольга Гарбовська, [email protected], +380 67247 0334
Facebook: www.facebook.com/americahousekyiv
Website: americahousekyiv.org

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення