Боїнг-Боїнг - Вистава за участі Ольги Сумської

Боїнг-Боїнг - Вистава за участі Ольги Сумської

Всі анонси від: Будинок культури та мистецтв СБУ

«Боїнг- Боїнг» - це легенда французького театру минулого століття і зразок комедії положень.
П'єса увійшла до книги рекордів Гіннеса, поставлена ​​в 60 країнах світу. 
«Боїнг - Боїнг» - комедія про роман молодого паризького ловеласа з трьома чарівними стюардесами. 
Обраниці літають на різних авіалініях, і це змушує винахідливого нареченого підлаштовувати своє життя під розклад "прильоту - відльоту" всіх "наречених". Виникаючі непорозуміння призводять до нескінченно смішних ситуацій...
Камолетті ще за життя став класиком французького театру. Однак неймовірна грандіозність успіху, який випав на долю п'єси «Боїнг-Боїнг», зробила його фігурою майже міфічною.
«Боїнг- Боїнг» - одна з легенд французької театральної культури другої половини 20 -го століття.
Це символ французьких 60- х, такий же, як, наприклад, «Шербурзькі парасольки» або «Дівчата з Рошфора».
Вперше «Боїнг- Боїнг» був поставлений в 1960 році в одному з великих паризьких приватних театрів «Comedie Caumartin». 
З того часу п'єса з незначною перервою йшла в Парижі по 18 вересня 2004 року в режимі щоденного показу (театр «Michel»).

Майже 44 роки! З «Боїнгом» взагалі пов'язана подібного роду нереальна статистика. «Боїнг» зіграний по всьому світу в цілому більше 18000 разів, поставлений більш, ніж в 55 країнах світу. Тільки через паризький «Боїнг» «пройшло» близько 300 акторів. Актриса Крістіан Мюллер зіграла «Боїнг» 5000 разів без заміни. Вона почала грати відразу після народження сина, а коли йшла з вистави, йому виповнилося 18! Білетерці Шарлетті, яка працює в театрі з 1950 -го року, виповнилося 83.

Жвава і сувора, вона сидить на всіх репетиціях і вводах «Боїнга», присутня на всіх спектаклях. Шарлетті знає всі ролі напам'ять і пишається тим, що розсаджувала в залі всіх глядачів за ці більш , ніж 40 років. Вона жива пам'ять цієї вистави.
11 квітня 1991 п'єса «Боїнг- Боїнг» була вписана в «Книгу рекордів Гіннесса» як сама часто исполняющаяся у світі французька п'єса. 
У лондонському «Apollo Theatre» вона протрималася 7 років, побивши рекорд з довгожительства французької драматургії на закордонній сцені (2035 вистав). 
Цей спектакль вшанувала своєю присутністю англійська королева Єлизавета II. Її похід на лондонський «Боїнг» відбувся 14 листопада 1962 року.

Ще в середині 60-х п'єса підкорила Голівуд: студія «Paramount» екранізувала п'єсу з Тоні Кертісом, Джеррі Льюісом, Дані Саваль і Тельма Ріттер у головних ролях. Як і у всіх великих явищах , які осягнув великий успіх, в «Боїнгу» є щось незрозуміле.
Сам Камолетті пояснював успіх своєї п'єси тим, що йому вдалося скомбінувати дві прості , але дуже важливі речі , властиві кожному чоловікові , - полігамність і романтичну любов до польотів.
П'єса продовжує ставитися по всьому світу, в одній Японії вона поновлювалася п'ять разів.

Коли: 14 лютого о 19.00. 

Де: Будинок культури та мистецтв СБУ (м. Київ, вул. Ірининська, 6). 

Вартість квитків: 190-750 грн. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення